Zorgzame handen

Handen die een leven lang hebben gewerkt, handen die hebben gezorgd, handen die liefhadden. Als je het goed beschouwt, zijn handen altijd aanwezig. We dragen ze met ons mee, we gebruiken ze, we koesteren ze en soms rusten ze. Een medewerker van Huis ter Weegen schreef er een mooie blog over.

1 maart 2019

Altijd in ontwikkeling
Net als met handen, zo gaat het ook met ons als mensen. Een leven lang in ontwikkeling, altijd bezig, een top bereiken en dan… Er komt ook een tijd dat het allemaal wat minder wordt. Dan kunnen we niet meer alles, we willen nog wel maar het lukt niet. Lichamelijke beperkingen, we worden minder flexibel, een geest die ons ten dele verlaat.

Hand in hand
En dan kan er een moment aanbreken dat anderen voor je gaan zorgen. Zodanig dat het voor jou nog steeds een fijn en leefbaar leven is. Dat is wat wij doen op Huis ter Weegen. We zijn er voor onze bewoners, staan hen bij, ontzorgen hen, plezieren hen en tegelijkertijd proberen we hen ook te stimuleren. Alle medewerkers van woonzorglocatie Huis ter Weegen proberen altijd aan te voelen wat een bewoner nog wil en nog kan en in welk tempo. We bewegen mee met de ontwikkeling die onze bewoners daarin meemaken. En dat is van belang om ervoor te zorgen dat iemand op een gegeven moment niet overprikkeld raakt.

Viooltjes plukken
Op maat zorg en welzijn leveren, dat betekent soms met een bewoner in het zonnetje zitten. Soms is dat een kaartje leggen, soms zingen of gezamenlijk naar een concert luisteren. En soms betekent het gewoon even niets doen, samen. Maar altijd kijken we naar wat iemand nodig heeft. En soms stimuleren we de zorgzame handen die viooltjes plukken…

Meer weten over werken bij Domus Magnus?
Kijk voor meer informatie over werken bij Domus Magnus op onze website.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.