De laatste loodjes van de winter op Koetshuys Erica

Koning Winter, het leek een korte speldenprik dit jaar. De warmste 25 februari, de warmste 26 februari, het zijn de hoogste wintertemperaturen ooit gemeten. Bij Koetshuys Erica laten we ons niet uit het veld slaan en stappen vol overgave de winter in, tijdens een winterse themaweek.

5 maart 2019

Activiteiten aan de hand van de seizoenen
Koning Winter zeiden we vroeger met enig ontzag. Het bleek een dankbaar onderwerp voor een themaweek in Koetshuys Erica. Het is een goede gewoonte om met bewoners, en zeker bewoners met een vorm van dementie, seizoensgebonden activiteiten te doen. De seizoenen, of dat nu de winter of de herfst, de lente of de zomer is, geven de bewoners aan de hand van verschillende activiteiten herinneringen terug. Zo delen zij bijvoorbeeld ervaringen over de strenge winters van weleer.

Muzikale reis
Een goede bekende van een medewerker maakte speciaal voor dit thema een winterse diavoorstelling. Naast de prachtige foto’s van de buitenplaatsen in het Gooi waren er sfeerbepalende klankbeelden. De toon, het beeld, het geluid, de sfeer, de timing; alles klopte. Menigeen herkende deze geliefde plekken en deelde de herinneringen aan sneeuwpret daar.

Winterprogramma
Met themagesprekken, poëzie en winterliedjes kwamen de winters van vroeger verder tot leven. Wat een enthousiaste verhalen kwamen er los! Over ijsbloemen op de ramen, sleetje rijden en de eerste schaatspogingen op Friese doorlopers. Maar ook het wasgoed dat om de kachel hing te drogen, de oer-Hollandse kost en niet te vergeten de Elfstedentocht. Het onderwerp nodigde ook uit om creatief aan de slag te gaan. Er werden vogelhuisjes gemaakt die met wat oude takken en een sneeuwkleed zo omgetoverd waren tot een decoratief sneeuwlandschap. Voor de vogels in de tuin werden pindasnoeren geregen. En bij het ophangen zagen we sneeuwklokjes in de tuin. Wat zijn winters toch prachtig!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.