Zelfportretten en Rembrandtportretten bij Koetshuys Erica

In Koetshuys Erica is tijdens de themaweek op verschillende manieren aandacht besteed aan alles rondom het onderwerp ‘portret’. Zo was er een expositie te bezichtigen van foto’s van bewoners van vroeger en stonden een aantal bewoners model ‘in Rembrandtlicht’.

11 juni 2020

“Ik herken je niet meer!”

Veel bewoners en hun familieleden hebben gehoor gegeven aan de oproep om wat foto’s uit hun leven in te leveren voor tijdens deze themaweekOok de medewerkers op locatie brachten kinder- en jeugdfoto’s van zichzelf meeDaarmee is een kleine expositie ingericht, die aanleiding bleek voor leuke gesprekken en uitwisseling tussen de bewoners onderling. “Wie zou dat zijn?”, “Goh, ben jij dat? Ik herken je niet meer!of juist “Je bent helemaal dezelfde gebleven!”.

Rembrandtlicht

Koetshuys Erica kregen tijdens de themaweek bezoek van een portretfotograaf die prachtige portretten in Rembrandlicht maakt. Ook onze bewoners waren aan de beurt, als zij dit wilden. Rembrandtlicht wil zeggen dat op deze portretten het gezicht van één kant wordt belicht, en de andere kant in de schaduw valt. Met een molensteenkraag om, stonden zij even model als Rembrandt.

Karakter- en portrettekening

Uiteraard werden er deze week ook zelfportretten getekend. Een aantal bewoners bleek veel talent te hebben. Uit de workshop portrettekenen zijn mooie zelfportretten gekomen. Op muzikaal gebied was er ook aandacht voor het themaBij het onderdeel Muziek met een verhaal hadden we het over karaktertekening in klassieke muziekZo schreef de componist Schumann korte dromerige stukjes in contrast met strijdlustige stukjes, die verwezen naar twee verschillende kanten van zijn eigen karakter.

Muzikale portretten

De zangmiddag was gewijd aan een muzikaal portret van Wim Sonneveld en Annie M.G. Schmidt. Het was een feest om alle bekende liedjes van hen samen te zingen, afgewisseld met de nodige anekdotes over de twee artiestenWe sloten de week af met een muzikaal portret van liedschrijver Jules de Corte. Zijn poëtische liedjes maakten veel los bij de bewoners. Als smakelijke verrassing had de keuken een taart verzorgd met de portretten van alle bewoners erop.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.