Bewoners en medewerkers van De Uylenburgh floreren in creativiteit

Bij locatie De Uylenburgh is er tijdens de coronaperiode op verschillende manieren aandacht besteed aan de daginvulling van onze bewoners. Met mooi weer vond er buiten een activiteit plaats. Bij minder mooi weer werd er binnen in de gemeenschappelijke ruimtes van alles uit de kast gehaald. Dat de bewoners van De Uylenburgh bijzonder creatief zijn, bleek ook nu weer.

17 juni 2020

Hoger niveau

De dagen werden rustig opgestart door in de ochtend te bewegen of gezamenlijk een kennisspel te spelen. Op mooie dagen zaten de bewoners in de middag in de tuin, werd er getuinierd, geklust en genoten ze regelmatig van een tuinconcert. Op een minder mooie dag is het bakken van appeltaarten een favoriete bezigheid. Vooral de heerlijke geur die zich dan binnen De Uylenburgh verspreidt vindt men erg aangenaam. Een andere zeer geliefde activiteit op deze locatie is de wekelijkse teken- of schilderles. Niet alleen de lessen werden naar een hoger niveau getild, ook het werk van de bewoners was beter dan ooit.

‘Deze handen tonen daadkracht van een liefdevolle zakenvrouw’

De creatieve lessen hadden deze keer een unieke invulling dankzij Marjoleen Dellebeke. In het kader van het verkleinen van de afstand tussen de bewoners en hun dierbaren, fotografeert Marjoleen de handen van alle bewoners, schrijft hier een toepasselijke en persoonlijke tekst bij en stuurt dit op naar familieleden. Zij vonden dit zeer waardevol en een prachtig gebaar. Onder de overige medewerkers was het vervolgens de uitdaging om te raden aan welke bewoner de handen toebehoorde. Dit project is zo goed bevallen, dat Marjoleen hier mee doorgaat.

De wijze Uylen slagen keer op keer

Bij iedere opdracht is het bewonderenswaardig om te zien met hoeveel inzet de bewoners eraan werken en welke mooie resultaten het oplevert. Het varieerde afgelopen weken van het maken van een zelfportret, het knutselen van delfsblauw servies tot het natekenen van kleurrijke containers. De ene bewoner heeft meer met het ene werk, en de andere bewoner met het andere. Maar ze slagen keer op keer. De komende maanden staan in het teken van dans, zomer en muziek.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.