“Ik wil graag een dag langs verschillende adresjes in Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

Binnen het project Onderscheidend Vermogen verzorgt Domus Magnus stimulerende extra's voor haar bewoners. Eén van deze extra’s is dat bewoners ieder jaar hun wens in vervulling mogen laten gaan. "Wat zou u nou echt graag willen doen?”. Het antwoord van een van onze bewoners was: “Een dag naar Den Haag, waar ik een groot deel van mijn leven heb gewoond.”

8 november 2019

Herinneringen aan vroeger

Het was een prachtige dag om eropuit te gaan: de zon scheen en het was rustig op de weg richting het westen. Van tevoren was er een volle dagplanning gemaakt. Mevrouw wilde graag beginnen met een bezoek aan het huis waar zij lang heeft gewoond. Eenmaal in de straat, bij de woning, riep de plek veel bijzondere herinneringen op waar ze over vertelde.

Gebak, koffie en vriendinnen

Na dit bezoek was de volgende stop museum Voorlinde in Wassenaar. In het restaurant zaten zes goede vriendinnen te wachten voor een gezellig weerzien. Mevrouw trakteerde al haar vriendinnen op koffie met gebak. Vervolgens werd het museum bezocht, waar onder andere werken hangen van Anselm Kiefer en waar de tentoonstellingen ‘Less is more’ en ‘Do Ho Suh’ worden gehouden. Na een korte pauze met uitzicht op de tuin van Piet Oudolf, reed mevrouw via een mooi stukje Wassenaar naar Boerderij Meyendel. Deze plek deed zij vroeger veel aan samen met haar kinderen. De zon scheen nog steeds volop, het was heerlijk om weer terug te zijn.

Stolpersteine

Vervolgens was het tijd om weer naar Den Haag te gaan, op weg naar familie. In een straatje vlakbij haar zoon werd er stil gestaan bij twee stolpersteine, ook wel bekend als struikelstenen. Deze stenen zijn onderdeel van een monument van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Het oorlogsmonument is over verschillende landen in Europa verspreid. Aansluitend werd er een bezoek gebracht aan de zoon en schoondochter van mevrouw. Dit bestond uit een heerlijk diner en uitgebreid bijpraten. Voldaan stapte mevrouw ‘s avonds weer in de auto om terug naar huis te gaan.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.