Vitaal ouder worden

Elke donderdagochtend geven Laura en Martina bewegingslessen op onze locatie Villa Molenenk. In dit artikel leggen ze uit wie ze zijn en wat ze doen.

23 juni 2022

Vitaal ouder worden gaat over bewustwording en over hoe men zin geeft aan het leven. Daarnaast is het belangrijk hoe men met zijn/haar lichaam omgaat. De lessen die Laura en Martina om en om geven vullen elkaar uitstekend aan vanuit aanverwante invalshoeken. “Wij gaan er beiden vanuit dat leven leren is en dit willen wij graag ondersteunen. Het moet leuk en aantrekkelijk zijn voor elke deelnemer. Je kunt meedoen op je eigen wijze vanuit je eigen kunnen.”

T’ai Chi met Laura Stone

T’ai Chi is een goede manier om de flow, verbinding en gratie van het bewegen te ervaren. Geaard op een stoel, kan de aandacht (gemakkelijker) gericht worden op de adem en de beweging van het bovenlichaam. De rustige verbinding met het onderste deel van het lichaam biedt een basis voor het verbeteren van balans, kracht en coördinatie bij het opstaan en het bewegen door de ruimte, met of zonder rollator.

Het belangrijkste voor velen is, dat het goed voelt om deze meditatieve beweging te doen. Ontspannen en loslaten. Verbinding maken tussen lichaam en geest. De les wordt op een lichtvoetige manier gegeven met veel ruimte om naast de natuurlijke stilte, gewoon plezier te hebben en te lachen. Deze les wordt sinds februari op de donderdagochtend gegeven op Villa Molenenk in samenwerking met fysio- en Feldenkrais therapeut Martina Paul. Een plezierige combinatie om in beweging te blijven en vitaal ouder te worden. Laura Stone viert dit jaar 50 jaar lesgeven in T’ai Chi. Haar jarenlange ervaring met deze Chinese bewegingskunst is, naast haar diepgaande intuïtie, precisie en verbinding met haar cursisten, de basis van de les.

Bewust bewegen met Martina Paul 

Als mens ben je in de basis gelijk qua lichaamsopbouw. En toch ook zeer verschillend; iedereen is te herkennen aan zijn gang, gewoontes, zijn/haar persoonlijke en kenmerkende manier van bewegen. Daarom heeft ieder persoon zijn eigen ontdekkingen te maken in het leren (begrijpen) van gezond en prettig bewegen. De bewegingslessen “Bewust Bewegen” zijn gebaseerd op de methode Feldenkrais. In deze les leren de bewoners hun eigen lichaam beter kennen met beweging en kunnen daardoor ongemakken in het lijf verzachten of oplossen. Ze leren hoe zij vanuit hun eigen lichaamsstructuur en eigen kunnen makkelijker kunnen opstaan,  achter de rollator of met de stok) wandelen, piano spelen, fietsen, ademen etc.

Martina Paul: “Vanuit mijn achtergrond als fysiotherapeute is beweging altijd al mijn bijdrage geweest aan ‘het mensen aangenamer en makkelijker maken’. Ik ben al ruim 30 jaar werkzaam als fysiotherapeute in eigen praktijk in Deventer. Met de Feldenkrais Methode heb ik een verrijking en verdieping van kennis gevonden waarvan ik nu zeg: was ik maar eerder…..anders gaan bewegen! En eerlijk gezegd blijft het niet bij alleen makkelijker bewegen tot op hoge leeftijd. Het lichaam beter organiseren heeft invloed op het gehele zenuwstelsel, op ons hele Zelf. Hiermee kan de transfer van een flexibeler lichaam naar een flexibelere geest ontstaan.”

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.