Domus Magnus en Valuas Zorggroep willen krachten bundelen

Domus Magnus en Valuas Zorggroep willen gaan fuseren. Beide particuliere organisaties zijn gespecialiseerd in wonen en zorgen voor ouderen in unieke huizen in Nederland. Ze beogen te gaan fuseren omdat ze in de toekomst nog krachtiger kunnen opereren. De nieuwe organisatie zal beschikken over 30 kleinschalige huizen verspreid over Nederland.

6 juli 2022


Particuliere woon-zorgorganisaties voor ouderen beogen samen verder te gaan

Domus Magnus en Valuas Zorggroep richten zich allebei op unieke kleinschalige particuliere woon-zorghuizen voor ouderen. “Door de fusie zal een sterke organisatie ontstaan, waarbij het beste van zowel Domus Magnus als Valuas Zorggroep samenkomt. Het wordt dan ook een fusie uit kracht”, aldus Mariska Tichem van Domus Magnus. “We kunnen onszelf nog sneller en krachtiger ontwikkelen, omdat we door de gezamenlijke schaal meer voordelen bereiken”, zegt Erik van den Boom van Valuas Zorggroep. “Zo neemt onze innovatiekracht fors toe op het vlak van de combinatie van wonen en zorg voor ouderen.”

Optimaliseren ouderenzorg
Na de bestuurlijke fusie zal worden gekeken naar de mogelijkheden om de organisaties op termijn te laten integreren. “ Uit het overleg dat de besturen van beide ondernemingen de afgelopen tijd met elkaar hebben gehad, komen volop kansen naar boven om van elkaar te leren en het beste uit twee werelden te gaan gebruiken”, aldus Van den Boom. “Het mooie van deze fusie wordt dat we hierdoor bewust naar onze eigen en elkaars activiteiten kunnen kijken.” Tichem: “Hoewel we overtuigd zijn van de kwaliteit van de eigen organisaties zien we samen meer mogelijkheden voor het optimaliseren van onze dienstverlening aan ouderen, onder meer met de inzet van zorgtechnologie”.

Landelijk actief
De fusie zal ruimte geven voor innovatie voor zowel bewoners als medewerkers. Door deze combinatie zal een krachtige aanbieder van particuliere ouderenzorg ontstaan die ook voor werknemers aantrekkelijker wordt. Erik van den Boom: “Onder meer door onze landelijke spreiding zal er bijna altijd een huis van onze combinatie in de buurt aanwezig zijn. Op de arbeidsmarkt krijgen we hierdoor ook een stevigere positie”. Mariska Tichem: “Onze aanwezigheid reikt van het Friese Aldeboarn tot Oirschot en van Warnsveld tot Heemstede. Onze 30 huizen zijn stuk voor stuk exclusieve locaties. Midden in de stad zoals op de Utrechtse Maliebaan, maar ook op een landgoed zoals in Brummen of Zeist. Met de fusie zal ons aanbod van hoogwaardige particuliere ouderenzorg nog breder worden.”

Gezamenlijk bestuur
Vooralsnog wordt beoogd dat beide organisaties onder eigen naam actief blijven. Na de fusie zal een nieuwe Raad van Bestuur worden ingericht die zal bestaan uit de bestuurders van de beide organisaties: Mariska Tichem, Maarten Sielcken van Domus Magnus en Inge van den Boom en Erik van den Boom van Valuas Zorggroep. De combinatie zal zorg bieden aan ruim 700 bewoners. De gezamenlijke 1.250 medewerkers zorgen dagelijks voor de bewoners in de 30 huizen.

Van links naar rechts: Maarten Sielcken, Mariska Tichem,
Inge van den Boom, Erik van den Boom

De effectuering van de voorgenomen fusie is nog afhankelijk van goedkeuring van de NZa en ACM.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.