Update verbouwing bij Klein Engelenburg

Grote plannen bij locatie Klein Engelenburg! Een gedeelte van de Orangerie, met de eetkeuken en de huiskamer voor de bewoners wordt namelijk grondig verbouwd. Blijf de verbouwing in deze blog volgen!

20 september 2017

Update week 49 en 50
We zitten in de afrondende fase van de verbouwing! Er wordt nog steeds hard en ijverig gewerkt om de huiskamers in de Orangerie spik en span te krijgen. Ondertussen is ook het terras buiten aangelegd.

Update week 47 en 48
Het begint er steeds meer op te lijken. De schilders en behangers zijn volop aan het werk. Keukenblokken zijn geplaatst, tegels gezet, lampen opgehangen, elektriciens zijn aan het werk. Het wordt steeds mooier!

Update week 45
De bouw heeft even stil gelegen, maar de werkzaamheden zijn weer volop aan de gang! De muren zijn gestuct en de schilders zijn druk bezig met het plafond en de kozijnen. De prachtige koepel geeft erg mooi licht

Update week 41 en 42
Pannenbier. Het hoogste punt van het pand is bereikt en de dakpannen worden gelegd. Daarnaast is de eerste hand gelegd aan de vloerverwarming.

Update week 40
De bouw vordert gestaag, de werkzaamheden liggen op schema. Er is inmiddels een open verbinding ontstaan. De gevels zijn eruit gehaald en het dak is opengebroken. De Orangerie begint steeds meer zijn vorm te krijgen.

Nieuwe gemeenschappelijke huiskamers
Achter deze schermen gebeurt er heel veel! Een gedeelte van de Orangerie, met de eetkeuken en de huiskamer voor de bewoners wordt namelijk grondig verbouwd. Tegenwoordig zijn er veel bewoners die gezamenlijk de dag doorbrengen: voor het ontbijt komen ze naar deze gemeenschappelijke ruimtes en velen blijven daar dan tot na het diner. Van deze bewoners heeft een groot aantal een vorm van dementie. Dat brengt met zich mee dat de een bijvoorbeeld meer behoefte heeft aan activiteit en huiselijke beslommeringen om zich heen, terwijl een ander zich juist prettiger voelt als er zo min mogelijk prikkels zijn. Om aan ieders wensen zo goed mogelijk te kunnen voldoen, was het hoog tijd om de gemeenschappelijke ruimtes aan te passen. Aldus zijn de plannen gemaakt en binnenkort beschikken we in de Orangerie over twee ruime huiskamers met ieder een eetkeuken en een huiskamer gedeelte. Begin september is de verbouwing begonnen.

Door het stof
Het tempo zit er goed in! Het terras, waarop we een paar weken geleden nog heerlijk in de zon zaten, was in een paar uur tijd verdwenen. De vertrouwde oude keuken is weggebroken en de voormalige huiskamer, waar we op maandagochtend nog koffie dronken, is inmiddels ontdaan van de houten vloer en zelfs van een muur. De muren van de nieuwe aanbouw, met de uitsparingen voor de ramen en deuren staan er al en het wordt steeds beter zichtbaar hoe het er uiteindelijk van de buitenkant uit gaat zien.

Tijdelijke huisvesting
Omdat een verbouwing natuurlijk met heel wat ongemak gepaard gaat, hebben we voor de dagelijkse activiteiten met de bewoners zolang onze intrek genomen in een appartement aan de andere kant van de Orangerie. En het bevalt heel goed, het is eigenlijk net of we op vakantie zijn! Door de ramen zien we alleen het grasveld en de oude eiken en beuken van het landgoed. Er zijn veel minder prikkels van buiten die voor afleiding en onrust zorgen. Vanwege de rust is de sfeer veel huiselijker. Ook praktisch zijn we huiselijker bezig. Nu de afstand naar de centrale keuken groter is, wassen we bijvoorbeeld zelf de koffiekopjes af. Er is altijd wel een bewoner die het leuk vindt daarbij te helpen. Ook bij tafel dekken en afruimen is men nu meer betrokken.

Nieuwe energie
Aanvankelijk hadden we gedacht dat de bewoners de tijdelijke verhuizing als vervelend en onrustig zouden ervaren, maar eigenlijk vindt iedereen het een leuke afwisseling. Er ontstaat een andere dynamiek, en men wordt weer uitgedaagd om een nieuwe routine te vinden. Het vertrouwde loopje wordt doorbroken, en dat geeft een positieve prikkeling. We kijken er nu met elkaar naar uit om over een paar weken de nieuwe huiskamers in te gaan richten en te gaan gebruiken. Soms moet je eerst iets afbreken om iets goeds te krijgen!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.