Veel belangstelling voor Het Sint Jozefpaviljoen tijdens eerste open dag

Gouda – Afgelopen zaterdag stonden de deuren van het voormalige ziekenhuis en weeshuis Het Sint Jozefpaviljoen open voor geïnteresseerden en genodigden. Het monumentale pand wordt al een jaar lang onder handen genomen door aannemer Nico de Bont. In december 2019 verwelkomt de woonzorglocatie haar eerste bewoners.

10 september 2019

Warme badkamers en nabootsing daglicht 
De open dag van het pand aan de Graaf Florisweg waar nog volop wordt gebouwd, trok zo’n 120 bezoekers. Er werden rondleidingen aangeboden langs de toekomstige appartementen en gezamenlijke leefruimtes. In het pand worden 34 luxe woonzorgappartementen gerealiseerd, verspreid over drie woonlagen. De appartementen hebben allemaal een eigen kitchenette en een badkamer met ingebouwde infraroodpanelen die zorgen voor aangename warmte na het douchen. Er is ook een speciaal lichtplan gemaakt. Senioren hebben doorgaans behoefte aan een vast ritme van dag en nacht en dus daglicht en schemering. Daar wordt met de energiezuinige, biodynamische verlichting rekening mee gehouden.

Gasloos pand 
Ter verduurzaming is het gebouw geheel gasloos gemaakt door de plaatsing van twee centrale warmtepompen, die worden gevoed door een netwerk van bodembronnen van 150 meter diep. De warmtepompen zorgen voor warm tapwater, verwarming in de winter en verkoeling in de zomer.

Aankomende open dag 
Op zaterdag 12 oktober van 11:00 tot 16:00 uur vindt de tweede open dag plaats aan de Graaf Florisweg 77 te Gouda. Let wel: in- en om het pand wordt er nog gebouwd, waardoor de locatie voor mindervaliden die dag minder goed begaanbaar is. Meer informatie over de open dag en een aanmeldformulier vindt u hier.

"Open

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.