De Overtuin in Warnsveld is Monument van het jaar!

Goed nieuws voor Warnsveld: de gemeente Zutphen heeft de Overtuin benoemd tot Monument van het jaar 2019/2020! De Overtuin is een historische, Engelse landschapstuin uit 1832 van 1 hectare groot, waarin woonzorglocatie Huis Welgelegen is gevestigd.

11 september 2019

Open Monumentendag
De officiële bekendmaking vindt plaats tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september om 13:15 uur in de Overtuin. Burgemeester Annemieke Vermeulen is tijdens dit bijzondere moment aanwezig en zal het woord nemen. Om 14:00 uur houdt landschapsarchitect Peter Verhoeff een lezing in de Martinuskerk over de landschapstuin en de OvertuinVerhoeff is betrokken geweest bij verschillende projecten in de Overtuin, zoals de aanpassing van het grindpad voor Huis Welgelegen. De woonzorglocatie zelf is ook geopend voor bezoekers tijdens de Open Monumentendag, van 13:30 tot 17:00 uur.

Bewoners en de tuin
De tuin aan de Molenstraat 6 nodigt uit om te wandelen en te ontspannen. Hier bevindt zich de oudste honingboom van Nederland, een bijenkas en een rijke schakering aan planten en (fruit)bomen. Wie intensiever wil bewegen kan terecht op de toestellen in de tuin en jeu-de-boulesbaan. Daarna is het fijn bijkomen met thee en versnaperingen in het lieflijke theehuisje.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.