Huis Ter Weegen, geen tehuis maar een thuis

Huis ter Weegen in Warnsveld is een bijzondere locatie om te wonen met zorg.

30 augustus 2018

De bewoners bepalen veelal zelf in welke mate ze deelnemen aan activiteiten. Als een bewoner daaraan geen behoefte heeft respecteren we dat natuurlijk. De maaltijden, ontbijt, lunch en diner gebruiken onze bewoners gezamenlijk in de woonkamer of in de keuken maar er zijn ook enkelen die de maaltijd in hun appartementen geserveerd krijgen.

Bewoners die permanent op de locatie wonen verkeren meestal in een fase waarbij zij die zorg ontvangen die zij niet meer zelfstandig kunnen realiseren. Zeker in het begin is dat voor mensen erg moeilijk om dat te aanvaarden maar, wij doen onze uiterste best om bewoners die zelfstandigheid te laten die zij aan kunnen.

Natuurlijk is het zo dat als je bij elkaar in een huis leeft, lief en leed met elkaar gedeeld wordt. Zo ook als een bewoner overlijdt. Het is bijna altijd mogelijk dat een allerlaatste levensfase in Huis Ter Weegen, het laatste thuis van de bewoner, doorgebracht wordt. Samen met de familieleden, mantelzorgers, vrienden van bewoners geven we daar vorm aan. De bewoner en zijn naasten zijn in dat intieme proces leidend.

Ook de keuze voor een uitvaartverzorger ligt bij hen. De uitvaart zelf geschiedt vaak vanuit de locatie. Als de kist wordt uitgedragen zijn alle medewerkers voor zover mogelijk aanwezig en staan op het bordes om de laatste eer te bewijzen aan de overleden bewoner. Altijd heel betrokken en zeker ook emotioneel.

Tenslotte hebben we met de bewoner samen een laatste stukje van diens leven mogen meemaken. Die betrokkenheid geldt zeker ook richting de familie. Dat onze zorg gewaardeerd wordt bleek onlangs uit een enorm mooi boeket bloemen dat wij ontvingen van een familie van een overleden bewoner. Op zo’n moment raken we weer geroerd.

Namens Erline Baas, medewerker Huis ter Weegen in Warnsveld.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.