Ook bewoners van Domus Magnus doen aan de populaire sport yoga

Sinds een paar weken zet een aantal bewoners op donderdagmiddag de wandeling in naar de Herenkamer. Er is dan namelijk stoelyoga, een nieuwe activiteit in Huis Welgelegen. En dat valt goed in de smaak!

24 oktober 2019

Gapen is goed

Yoga richt zich op de versoepeling van het lichaam en geeft subtiele rekking en strekking. Door een samenspel van beweging, concentratie en ademhaling worden de doorbloeding en beweeglijkheid van het lichaam bevorderd. De oefeningen zijn zo gekozen dat iedereen mee kan doen. Het resultaat is dat bewoners letterlijk en figuurlijk beter in hun vel zitten. We zitten rond de tafel met genoeg ruimte om onze armen te spreiden, benen te heffen of een buiging voorover te doen. Met verschillende oefeningen maken we op een rustige manier ons lichaam van boven tot onder los”, vertelt de welzijn- en activiteitenbegeleidster. “We geven daarbij veel aandacht aan onze ademhaling. Al gauw wordt er hier en daar gegeeuwd. Dat is een teken van loslaten en ontspanning. En dat is goed.

De ‘Ik weet het ook niet’-oefening

Wat helpt in de oefeningen, is herkenning. Het is voor sommige bewoners lastig om meteen te begrijpen wat de linker- of rechterschouder is. Of wat beneden of boven is. Het helpt dan om vergelijkingen te maken of om af te kijken bij de buurman of buurvrouw. Eén van de oefeningen heeft nu een we heel bijzondere naam gekregen, namelijk de ‘Ik weet het ook niet, hoor’. Bewoners weten dan dat ze bij die oefening de schouders omhoog moeten doen. Werkt super!”, aldus de begeleidster. 

Beloning

Tussen de oefeningen door nemen wordt er de tijd genomen om te rusten en bewust te ademen. Na afloop zijn de bewoners zeer enthousiast en hebben ze wel wat lekkers verdiend. “We sluiten de yogales niet af met een kopje kruidenthee, zoals bijvoorbeeld bij andere lessen, maar met een lekker glaasje wijn en een zoutje erbij. Dat maakt het helemaal af!”.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.