Uitstapje naar Rijksmuseum van Oudheden te Leiden

Met de Domus Magnus-auto op stap naar Leiden. Locatie Hildebrand had de rolstoelauto in gebruik en bracht een bezoek aan Rijksmuseum van Oudheden.

2 januari 2018

In december had woonzorglocatie Hildebrand de Domus Magnus-auto in gebruik. Er werden allerlei leuke uitstapjes gepland. Onder andere een uitje naar het Rijksmuseum van Oudheden. Daar stond een expositie over Nineveh centraal. Nineveh, 2.700 jaar geleden, de grootste stad ter wereld herrijst in dit museum. Er waren meer dan 250 objecten te zien uit binnenlands- en buitenslandse musea, zoals het British Museum en het Louvre. Onder meer reliëfs, beelden, kleitabletten en rolzegels. Reliëfs zijn afbeeldingen de minutieus uit stenen zijn gebijteld. Ze waren de kunststukken uit de Assyrische koningspaleizen. In Neneveh bevond zich naar schatting meer dan vijftien kilometer aan wand reliëfs. Op de panelen zijn historisch en fictieve verhalen afgebeeld, met de koning als heldhaftig hoofdpersoon. De bewoners vonden de reliëfs prachtig. Met bewondering werden ze aanschouwd. Ook de sierraden die vele jaren hebben doorstaan zijn haast nog intact. De bewoners bleven op de terugweg nog lang over de expositie praten. Deze had veel indruk gemaakt.

""

Woonzorglocatie Hildebrand in Haarlem

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.