Overheerlijk kerstdiner tijdens sfeervolle themaweek Winter

Op locatie Hildebrand in Haarlem heeft onlangs de themaweek Winter plaatsgevonden. Deze hele week in december stond in het teken van Winter en Kerst. Zo zijn er prachtige kerststukjes gemaakt, er is heerlijk geurende wintercake gebakken en de bewoners hebben gezellig de film ‘A White Christmas’ gekeken. En tot slot is er natuurlijk ook met volle teugen genoten van het fantastisch verzorgde kerstdiner.

21 december 2018

Themaweek Winter
Het welzijnsaanbod was aangepast aan het thema en er zijn allerlei creatieve winterse activiteiten ondernomen. Zo hebben de bewoners een uitstapje gemaakt naar Global Garden, een tuincentrum in de buurt, waar een prachtige kerstshow te zien was. Er is vier maanden gebouwd aan deze show, het leek een waar attractiepark! Het was een goede start om in de kerstsferen te geraken.

Voorbereidingen treffen
Want bij dit thema horen natuurlijk ook alle voorbereidingen op kerst. De bewoners hebben bijvoorbeeld zelf kunstige kerstkaarten gemaakt en verstuurd. Het verhaal ‘A Christmas Carol’ is gezamenlijk besproken en er zijn prachtige kerststukjes gemaakt voor op de eettafels. Het kerstdiner stond namelijk ook al in de agenda. En daarvoor wordt de gehele locatie feestelijk versierd. Ook de koks hebben weer ontzettend hun best gedaan om een mooi kerstmenu neer te zetten.

Kerstdiner
En toen was het zover: het jaarlijkse kerstdiner in Hildebrand! Iedere bewoner kon twee familieleden of vrienden uitnodigen om mee te dineren. Het was weer een fantastisch feest. De tafels waren chique gedekt, mensen werden bij binnenkomst verwelkomd met een glas bubbels en de koks hadden een verrukkelijk diner bereid.

Als voorgerecht stond er tartaar van gerookte zalm op het menu, met dragonsaus en kaviaar. Met lekker vers gebakken brood en smakelijke toppings ernaast. De volgende gang bestond uit soep met bospaddenstoelen en truffelcrème. Het hoofdgerecht was zacht gestoofd vlees van wild zwijn met mousselinesaus, stoofperen, crème fraîche, shiso, vossenbes en rolletjes van spekbonen. De geuren en samenstelling van de gerechten creëerden deze dag een heerlijke, typische kerstsfeer in het hele huis. En alles zag er ook nog prachtig uit. Tot slot werd het dessert geserveerd: een klassieke vanille bavarois met advocaatcrème, chocoladesaus, greinsuiker, munt en poedersuiker. Ter afsluiting was er koffie met kerstbonbons. Wat een feestmaal!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.