Bezoek aan de Bossche kerststalroute in de Sint-Jan

Onlangs hebben de bewoners van De Boschstede de jaarlijkse kerststalroute in de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch bezocht. Het thema dit jaar is ‘Naastenliefde’. De bewoners keken hun ogen uit en genoten van de kerstsfeer in en om de Sint-Jan.

21 december 2018

Kerststalroute ‘Naastenliefde’
Binnen in de Sint-Jan zijn er allerlei levensgrote kerststillevens opgebouwd, waarlangs een route is uitgestippeld. Het thema ‘Naastenliefde’ is uitgewerkt in de verschillende taferelen die een Bijbelverhaal uitbeelden. Al lopende waant men zich in de nieuwste attractie van de Efteling, zoveel is er uitgestald. Voor het derde jaar op rij hebben de bouwers van de kerststallen advies gekregen van de Efteling. Het is zo ontworpen en neergezet, dat men als het ware zelf onderdeel wordt van de taferelen, wanneer men er doorheen loopt. Langs hongerige mensen die worden gevoed, dorstige mensen die te drinken krijgen, een oude man die wordt geholpen door een kind en Sint Maarten die zijn mantel deelt met een halfnaakte man.

Giraf, zebra en struisvogels
De groep bewoners heeft bijna een uur door de Sint-Jan gewandeld. Er was zoveel te zien! De opgezette dieren waren zeer interessant. Opvallend waren de giraf, struisvogels en zebra. Een bewoner zei: ‘Die zijn zo vanuit de Ark van Noach naar Bethlehem doorgewandeld.’ Op het laatste deel van de route ontstond er een discussie tussen de bewoners, of het kindeke Jezus nu wel of niet in de kribbe had gelegen. Daarbij werd gekscherend ook de vraag opgeworpen of alle menselijke beelden in de kerststallen, zoals de drie wijzen, misschien ook wel opgezet waren. Het was hoe dan ook een bewogen bezoek aan de kerk.

Opwarmen met chocolademelk
Na afloop, voor het verlaten van de Sint-Jan, hebben een aantal bewoners een kaarsje aangestoken en dierbaren herdacht. Toen moest de groep de kou weer trotseren, naar buiten. Langs het Bosch’ Winter paradijs op het plein, door de gezellig verlichte binnenstad terug naar huis. Weer op De Boschstede werd er lekkere warme chocolademelk gedronken en nog lang nagepraat over alle indrukken van die middag.

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.