Open dagen druk bezocht tijdens de Week van Zorg en Welzijn

Op zaterdag 16 maart openden verschillende woonzorglocaties de deuren voor een open dag. Dit in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Zo’n 250 bezoekers genoten deze dag van de sfeer, gezelligheid, rondleidingen en activiteiten die werden georganiseerd. Gasten keken hun ogen uit op negen unieke woonzorglocaties door het hele land.

22 maart 2019

Oudhollandse spellen in Nijmegen
Op locatie De Sterreschans werden bezoekers welkom geheten bij de hoofdentree, waar de jassen werden aangenomen. Vervolgens werd er eerst in het restaurant een heerlijke kop koffie of thee met een smakelijke petit-four genuttigd. Het restaurant was uitgedost met allerlei oudhollandse spellen en Paolo Prevatti zorgde voor de muziek. Hij had oude platenspelers en lp’s meegebracht en door een microfoon werd het geluid versterkt. Het krakende geluid van de platenspeler klonk voor velen als een herkenbaar geluid van vroeger.

Bezoekers kregen ook een rondleiding door De Sterreschans. In vogelvlucht werd men meegenomen door deze bijzondere woonzorglocatie. Zo kreeg iedereen de kans om één van de prachtige appartementen te bekijken. ‘Wat ziet de woonruimte er mooi uit en wat een ruimte en licht!’, zei een bezoeker. Vervolgens werd er geproefd van een heerlijke wafel, die de chef-kok vers in de hal stond te bakken. De geur van de warme wafels verspreidde zich door het hele gebouw. ‘Wat ruikt het hier toch heerlijk’, klonk het die middag regelmatig door de gangen. Na de rondleidingen werden de gasten getrakteerd op een heerlijk glas wijn en een versnapering, om vervolgens nog even na te genieten van alle opgedane indrukken.

Live muziek in Amsterdam
Tijdens de open dag op locatie Het Hendrickszhuys zijn er zo’n vijftig bezoekers verwelkomd, wat een opkomst! In kleine groepen werden rondleidingen gegeven door dit prachtige pand, de Bistro en de grote binnentuin. Gasten kwamen niet alleen een kijkje nemen achter de schermen, maar waren oprecht geïnteresseerd in het wonen bij Domus Magnus. Wellicht hebben we op deze dag zelfs een aantal toekomstige bewoners ontmoet. De fijne sfeer werd versterkt door de live muziek die door pianiste Florence van der Does ten gehore werd gebracht. Met een glas prosecco in de ene hand en een smakelijke lekkernij in de andere, werd er door de bezoekers gezellig nagepraat.

Theaterstuk ‘Ja zuster, nee zuster’ in Deventer
Op Villa Molenenk ging de open dag om 13.00 uur van start en direct begonnen de bezoekers binnen te stromen. De ontvangst bestond uit een lekkere kop koffie of thee met een verrassend gebakje erbij. De openhaard stond zoals altijd aan en de gasten gingen gezellig met elkaar in gesprek. De rondleidingen werden verzorgd door de relatie- en locatiemanager, zij toonden tijdens een wandeling het gehele pand aan de geïnteresseerden. Bezoekers verwonderden zich vooral over de grootte van – en de ruimte in het gebouw.

Tijdens deze middag konden de gasten ook genieten van een geheel verzorgde theatervoorstelling door ’t HuisTheater. Het stuk ‘Ja zuster, nee zuster’ werd opgevoerd. De bezoekers én bewoners hadden er plezier in vele liederen mee te zingen. De stemming zat er goed in. Deze enerverende middag werd feestelijk afgesloten met drankjes en hartige hapjes. Het was een gezellige en geslaagde dag en de bezoekers gingen stuk voor stuk enthousiast de deur uit.

Lezing en demonstratie CRDL in Hilversum
Tot slot stond op één van de Hilversumse woonzorglocaties, Koetshuys Erica, de open dag ook in het teken van hoe wonen welzijn aan de bewoners wordt aangeboden. Omdat Domus Magnus veel gebruik maakt van innovaties in de zorg, was deze middag de CRDL aanwezig op de locatie voor een demonstratie. De bezoekers konden de CRDL zelf uitproberen en vonden dit een interessante ervaring. Terwijl sommige bewoners vrolijke boeketten aan het bloemschikken waren, kregen de gasten een rondleiding door het Koetshuys en de tuinvilla. De sfeer was ook hier erg goed en er kan dan ook geconcludeerd worden dat het een zeer geslaagde Week van Zorg en Welzijn is geweest!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.