Het onderscheidend vermogen van Huis ter Weegen

Het wordt weer lente! Een prachtig jaargetijde waarin weer veel activiteiten worden ondernomen. Bustochten, klassieke concerten, meezingmiddagen en vanzelfsprekend de viering van verschillende feestdagen. Maar ook de kleinere en meer dagelijkse activiteiten moeten niet worden vergeten: de spelletjes, geheugentraining, bewegen voor ouderen, de CRDL en natuurlijk de Tovertafel.

19 maart 2019

Tovertafel
Voor een paar maanden staat de Tovertafel weer in Huis ter Weegen. Dit belevingsmateriaal schijnt met behulp van een beamer op de keukentafel en is interactief. Er kunnen verschillende spellen worden gespeeld, zowel individueel als in groepsverband. Kom zelf gerust eens kijken hoe het precies allemaal werkt, u bent van harte welkom.

Paro
Paro is een robot-zeehond, die reageert op aanraking en geluid. De aanwezigheid van Paro was een groot succes bij de bewoners. Hele gesprekken zijn er gevoerd met en over Paro, er is voor hem gezongen, hij is geaaid. ‘Wat een prachtig stuk techniek’, zei één van de bewoners en probeerde erachter te komen hoe de techniek precies in elkaar stak. Ook diverse familieleden waren bijzonder in de zeehond geïnteresseerd en hebben er met verwondering en verbazing op gereageerd. Vanaf juli 2019 komt Paro weer logeren bij Huis ter Weegen.

CRDL
In de maand februari was de CRDL in huis. Dit is een prachtig vormgegeven houten ovaal die geluiden voortbrengt, die door persoonlijke aanraking worden gemaakt. Twee personen leggen ieder een hand op de CRDL en met de andere hand maken ze contact met elkaar. De CRDL vertaalt die aanrakingen naar stads- boerderij- of muziekgeluiden en maakt onderscheid tussen vasthouden, strelen, tikken en andere vormen van aanraking. Dit leverde bijzondere momenten op met de bewoners.

Bewegen met en door ouderen
Elke maandag- en donderdagmiddag vindt er een kleine verbouwing plaats in de woonkamer. De bewoners doen dan namelijk mee aan het bewegingsprogramma. De oefeningen zijn goedgekeurd door de fysiotherapeut die verbonden is aan het huis. Alles wordt uitgevoerd op de stoel, waardoor er geen gevaar voor verlies van evenwicht of duizeligheid is. Na afloop is er een welverdiend drankje en is er soms wat geklaag over spierpijn te horen. Maar ook bewondering voor bewoners die veel leniger blijken dan ze zelf dachten!

Rolstoelauto
In april staat de Domus Magnus-auto weer voor de deur van Huis ter Weegen. Op dit moment wordt een inventarisatie gemaakt van waar de bewoners ditmaal een rit naartoe willen maken. Nu de lente dichtbij is, beloven het veel fijne uitstapjes te worden!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.