High-tea tijdens themaweek Groot-Brittannië

Onlangs werd er weer een themaweek georganiseerd voor de bewoners van Hildebrand in Haarlem. Dit keer ging het over alles wat te maken heeft met Groot-Brittannië. Van de Victoriaanse tijd en Koningin Victoria, tot aan het huidige Britse koningshuis waar Koningin Elisabeth II nog steeds staatshoofd is. De activiteiten werden toepasselijk afgesloten met een echte high-tea.

25 maart 2019

Britse Koningshuis
Gedurende de themaweek op locatie Hildebrand ging het uitgebreid over het Britse Koningshuis, van nu en door de eeuwen heen. De bewoners konden ook meedoen aan een quiz om de kennis en herinneringen te toetsen. Een bekende Engelse dame was onderwerp van gesprek: Margaret Thatcher. Zij was de langst zittende premier van Groot-Brittannië en was maar liefst elf jaar lang premier van het land. Ze werd ook wel ‘The Iron Lady’ genoemd. De gelijknamige film werd dan ook met interesse bekeken.

Geschiedenis
Hendrik VIII was van 1509 tot 1547 koning van Engeland en Ierland. Hij stond bekend om zijn meedogenloze manier van regeren en zijn huwelijksperikelen. In 1533 kreeg hij een dochter: Elizabeth, de latere koningin Elizabeth I van Engeland. Bewoners keken toepasselijke films, zoals ‘The Queen’, ‘Queen Victoria’ en een documentaire over Prinses Diana. Velen konden zich nog allerlei details over de gebeurtenissen rondom het ongeluk van de Prinses herinneren.

Typisch Engelse high-tea
Geheel in het thema werd er een heerlijke high-tea georganiseerd. Bewoners genoten van de lekkernijen die de kok op tafel toverde. Er werd gezellig gekletst en thee gedronken. Vervolgens zijn de prachtige schilderijen van de Engelse kunstenaar John William Waterhouse bewonderd en besproken. En tot slot konden de bewoners genieten van muziekstukken van de Britse componist Julian Anderson. De bewoners neurieden voldaan mee.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.