Onvergetelijke middag door theaterstuk Dementie in Theater ‘Dag Mama’ op Wereld Alzheimer Dag

Afgelopen vrijdag was het Wereld Alzheimer Dag. Domus Magnus besteedde veel aandacht aan deze dag die in het teken stond van de ziekte van Alzheimer en dementie. Om die reden kwam theaterstuk Dementie in theater ‘Dag Mama’, de veelgeprezen voorstelling over omgaan met dementie, op Wereld Alzheimer Dag naar locatie Landgoed Klein Engelenburg.

24 september 2018

De impact van de voorstelling
Verwijzers, familieleden, geïnteresseerden en oud-zorghotelgasten van vijf Domus Magnus-locaties in Oost-Nederland kregen de mogelijkheid de opzienbarende voorstelling bij te wonen en te beleven. De theaterlezing met interactieve workshop gaf alle partijen belangrijke inzichten, handvatten en omgangsvormen die aansluiten bij de belevingswereld en het beschadigde brein van de mens met dementie. Het theaterstuk was voor velen een teken van herkenning; geïnteresseerde ‘We vonden het een fantastisch verzorgde middag. Mijn vriendin en ik hebben alles herkend wat wij beiden hebben moeten meemaken en vonden het jammer dat we dit niet veel eerder al wisten.’

De voorstelling ‘Dag Mama’
De makers van ‘Dag Mama’ zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is aan dementie. Het stuk speelt zich af in de nieuwe woonzorgomgeving van een moeder. In het stuk komen de werelden van een moeder, een dochter en de zorgprofessional samen. In mei 2018 zagen alle medewerkers van Domus Magnus ‘Dag Mama’ tijdens de personeelsdag. Zij kropen in de huid van de mens met dementie en waren het unaniem eens: hier moest een vervolg op komen.

De impact van dementie
Dagelijks zien de medewerkers van Domus Magnus dat dementie niet enkel een enorme impact heeft op de bewoner zelf, maar ook op andere betrokkenen (zoals familieleden), de medewerkers zelf en hun onderlinge relaties. Het stuk dementie in theater ‘Dag Mama’ verkondigde alle partijen. Ieders worsteling wordt zichtbaar, begrijpelijk en hanteerbaar. Duidelijk is dat de betrokkenen van de bewoner en zorgprofessional van onschatbare waarde zijn voor de mens met dementie, én voor elkaar.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.