Maandelijks busuitje

Eind maart kwam om 10.00 uur de bus van Stichting Bus Zutphen, met chauffeur Menno, voorrijden voor het maandelijkse busuitstapje.

26 maart 2018

In de ochtend maakten we een rondrit door de mooie omgeving. Om de lentekriebels te verhogen ging de bus de IJssel over naar de Achterhoek. Eerst langs Huize Baak met het ‘tapijt’ van sneeuwklokjes en daarna richting Vorden, langs kasteel Hackfort met een bont gekleurd voorplein door de vele krokussen.

Uitstapje
Het middag uitstapje ging naar Papierfabriek De Middelste Molen in Loenen. Een oude papierfabriek waarin een museum is gevestigd. in de ontvangstruimte keken we naar een film over het ontstaan van de papierindustrie en het maken van papier aangedreven door een waterrad en een stoommachine. Daarna gingen we onder leiding van gids, mevrouw Groen, naar het waterrad. Door de afgelopen vorstperiode zat er nog enorm veel ijs rondom het rad. In de papierwinkel liet de gids ons verschillende soorten papier zien die in de molen gemaakt worden. Door toevoeging van bijv. rietpluimen, shag, olifantenpoep of spijkerbroekenlompen aan het proces, krijgt het papier een soort van watermerk met pluimen, shagdeeltjes of een mooie blauwe kleur door de jeans. In de molen zelf werd het proces van papier maken uitgelegd en namen we een kijkje in de stoommachine kamer. Mevrouw Groen gaf een demonstratie papierscheppen en daarna mochten ook de bewoners dit uitproberen. Dat leverde een mooi resultaat op!

Toegift
Als afsluiting dronken we een kopje koffie, thee in de ontvangstruimte en reden we via ‘de binnenlanden’ terug naar woonzorgcomplex Klein Engelenburg. We kregen nog een toegift van een mooie ree die op 15 meter van de bus door het weiland mee huppelde. Bewoners waren er unaniem over eens; ‘het was een ontzettend fijne en ook nog leerzame middag’.

Jolanda Jansen – Peters, medewerker Klein Engelenburg

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.