Maandag sportdag op Landgoed Klein Engelenburg

Op woonzorglocatie Klein Engelenburg worden de bewoners op maandagochtend 45 minuten lang flink aan het werk gezet. Er is namelijk een nieuw gymprogramma van start gegaan. Samen met twee welzijnsmedewerkers werken de bewoners aan soepele spieren en gewrichten. Door beweging wordt de doorbloeding en beweeglijkheid van het lichaam bevorderd. Het resultaat is dat bewoners letterlijk en figuurlijk beter in hun vel zitten. En daar werken we graag aan.

13 mei 2019

Ballontennis voor het groepsgevoel

Binnen Landgoed Klein Engelenburg wordt de groep bewoners bij de gymactiviteiten in tweeën gesplitst. De bewoners van Het Landhuis hebben in mindere mate- of helemaal geen hinder van dementie. De bewoners van De Orangerie hebben daar meer hinder van. Met de gymactiviteiten houden we hier rekening mee. Met de groep bewoners uit De Orangerie doen we oefeningen met de handen en vingers, bewegen we de armen, bewegen we de benen, en soms doen we een oefening waarbij ze gelijktijdig de armen en benen bewegen. Verder spelen we met een bal, die ze moeten overgooien of teruggooien naar de begeleider. Dit doen we in combinatie met het benoemen van elkaars naam, zodat er bewustwording is van de aanwezigheid van de medebewoners. We doen aan ballontennis, waarbij het groepsgevoel wordt geactiveerd. Verder heeft iedereen dan ook zichtbaar veel plezier en dat is ook erg belangrijk bij deze doelgroep.

Op één been
Met de bewoners uit Het Landhuis doen we vaak wat andere, zwaardere oefeningen. Bij de hand-, vinger- en beenoefeningen vragen we de deelnemers om iets meer kracht te zetten. Hierin dagen we ze uit. Met de bewoners die zelfstandig goed achter de stoel kunnen staan, en deze dus ook kunnen vasthouden, doe we voorzichtig enkele balansoefeningen. Met deze groep werken we ook met de bal een aantal oefeningen af, wat gegarandeerd lol en plezier oplevert. Ter afsluiting volgen wat ontspannende yogaoefeningen voor een goede cooling-down.

Traktatie
Na het harde werken heeft iedereen wat lekkers verdiend, dus drinken we gezamenlijk nog een lekkere smoothie of een kopje bouillon. De begeleiders hebben zelf ook veel plezier in het doen van deze activiteiten, maar het is vooral fijn dat de bewoners vol enthousiasme mee doen en er zo veel plezier in hebben.

Meer info? 
Nieuwsgierig geworden naar Klein Engelenburg en alle activiteiten? Neem vooral contact met ons op via 085 0645910, of vraag hier een brochure aan.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.