Vogels en aapjes kijken met de bewoners van Hildebrand

Eens per jaar pakt woonzorglocatie Hildebrand groots uit met een uitstapje. Hierin wordt behoorlijk afgewisseld. Uitjes naar Artis en de Keukenhof passeerden eerder al de revue. En deze keer was het de beurt aan Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn, gecombineerd met een prachtige boottocht.

9 mei 2019

Het Groene Hart 
Het begon al goed met de grote touringcar waarmee de 20 bewoners en 23 begeleiders en familieleden werden opgepikt in Haarlem. Een uur later waren ze in Alphen aan den Rijn waar een boot klaarlag voor het volgende tripje. Aan boord werden de bewoners direct verwend met luxe gebak en koffie. De bootreis door het Groene Hart van Zuid-Holland besloeg ruim een uur. Villa’s met traditionele rieten daken en enorme tuinen kwamen voorbij, de één nog mooier dan de ander en bijna allemaal voorzien van zeiljachten of boten. Woonwijken maakten plaats voor uitgestrekt land en ook het Braassemermeer werd niet overgeslagen.

Vogelgezang
Eenmaal aangemeerd verplaatsten de bewoners en begeleiders zich naar de overkant voor de volgende stop: Vogelpark Avifauna. Als eerste vielen de prachtige, felle kleuren van de vogels op. In de botanische tuin heerste tropische temperaturen. Daar werd de ruimte gevuld met diverse soorten gezang van vogels met allerlei verschillende kleuren en maten. We leerden dat de toekan, het oorspronkelijke boegbeeld van Van der Valk, uit Midden- en Zuid-Amerika komt. 

Zoetekauwen
Bij het volgende verblijf konden de bewoners een bakje nectar kopen die ze vast moesten houden. Maar waarom dan? Dat werd al gauw duidelijk. De Lori’s, ook wel bekend als de honingpapegaai, worden gelokt door de zoetigheid. Ze landden zo op de uitgestrekte armen! Op deze manier konden de kleurrijke Lori’s van dichtbij goed bekeken worden. De kleuren blauw, groen, oranje en geel van dit leuke beest lopen subtiel in elkaar over.

Meer dan alleen vogels
Wat veel indruk maakte op de hele groep, was de vogelshow met de roofvogels. Vooral de spanwijdte van de vleugels vonden ze indrukwekkend. Maar het park biedt meer dan alleen vogels. Zo hebben de bewoners in het Madagaskargebied hun ogen uitgekeken bij schattige halfaapjes, en ook in de Oosterse tuin struinden vier nieuwsgierige rode panda’s rond. Na een dag vol mooie uitzichten, kleurrijke dieren en vooral veel gezelligheid, was het tijd om voldaan weer huiswaarts naar Hildebrand te keren.

Meer informatie? 
Nieuwsgierig geworden naar Hildebrand en alle activiteiten? Neem vooral contact met ons op via 085 0645910, of vraag hier een brochure aan.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.