Bewoners van de Boschstede op bezoek bij de boer

De bewoners van de Boschstede zijn op bezoek geweest bij de kaasboerderij De Diervoort. Ze begonnen de dag met een kop koffie en heerlijke peperkoek en kregen daarna een rondleiding over het terrein. Een bezoekje aan het paard van Marleen, coördinator Welzijn mocht ook niet ontbreken.

19 oktober 2021

Roomboter van de boer

Het gebied bestaat uit vennen en rivierduinen en is geologisch gezien nog zeer jong. Aan de rand van de Hatertse Vennen vind je kaasboerderij De Diervoort. Hier nemen we de bewoners mee naartoe voor een rondleiding over het terrein. Het begon al goed met koffie en peperkoek met eigen roomboter van de boer. Vervolgens kregen we een uitleg over het reilen en zeilen van kaas maken: we zagen van A tot Z hoe ze te werk gaan op de kaasmakerij. Daarna kregen we de tunnel te zien waar de melkkoeien iedere dag onder de weg door naar de weilanden met kalfjes, de melkschuur en de kaasmakerij lopen. Het is natuurlijk hoog lente, dus er waren meerdere lieve, zachte kalfjes op de boerderij.

Het paard van Marleen
Het leuke van deze boerderij is dat het paard van Marleen, coördinator Welzijn, hier ook woont! De bewoners konden het beestje eindelijk van dichtbij bekijken en ze durfden hem zelfs te aaien. Nadat er nog wat verschillende kazen werden geproefd en iedereen de koeienvlaaien van de schoenen verwijderde, vervolgden zij hun weg naar de volgende stop.

Lapjesboom
Middenin de bossen van de Hatertse en Overasseltse Vennen ligt de merkwaardige kapel van St. Walrick met de bijbehorende koortsboom. De plek is een bedevaartsplaats geworden waar al eeuwenlang mensen lapjes in de eik hangen om van ziekte te genezen. Wanneer er voor het eerst een lapje aan de boom is bevestigd, is niet bekend. Het bezoekje aan de bijzonder versierde boom en de ruïne van de St. Walrickkapel, werd gecombineerd met pannenkoeken eten bij het gelijknamige restaurant. Via een mooie route langs het oude stadje Grave, is de groep voldaan terug naar `s Hertogenbosch gereden.

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.