La vita è bella: De Uylenburgh in Italiaanse sferen

Eens in de zoveel tijd staat een woonzorglocatie van Domus Magnus geheel in het thema van de desbetreffende themaweek. Bij de Uylenburgh in Amsterdam stond even alles in het teken van home made pizza, Leonardo Da Vinci en opera. Italië!

27 mei 2019

Romantiek in Venetië

De hele week was gevuld met een Italiaans programma, met als aftrap op maandag een quiz met allerlei verschillende vragen over het land. Dinsdag werd er een presentatie gehouden over Venetië, de “stad van het water”, bekend van de typerende gondels. De bewoners vonden het prachtig. Enkelen van hen dachten hierdoor terug aan vroeger, en aan de reizen die ze hebben gemaakt.

Pizza Margherita
Woensdagmiddag was het tijd voor een klein glaasje bubbels, met heerlijke Italiaanse lekkernijen. Gevulde tomaten, diverse Italiaanse kaasjes en uiteraard ontbrak de zelfgemaakte pizza niet. De bewoners waren alleen al bij de aanblik van de toepasselijk gedekte tafel dolenthousiast. Ze hebben hiervan heerlijk gegeten, onder het genot van Italiaanse muziek en gesprekken over het land Italië.

Zingende ijscoman
Donderdag was er een ijscoman op De Uylenburgh die niet alleen ijsjes schept, maar ook Italiaanse opera zingt! Samen met de verzorgenden ging de ijscoman langs de appartementen van de bewoners om ze te verrassen. Elke keer als de deur openging, reageerden de bewoners heel enthousiast en opgewekt. Iedereen leefde op van het gezang, maar het maakte ook emoties los bij sommigen. ‘s Avonds tijdens het diner gaven twee medewerkers een dansoptreden, wat hartelijk werd onthaald. Een bewoner zei zelfs dat hij de nummers veel te kort vond. Het diner in de avond werd afgesloten met een spontaan optreden van een zoon van één van de bewoners. Hij is operazanger, dus dit paste precies binnen het thema

Mona Lisa smile
Op vrijdag was het Striccioti strijkkwartet op bezoek en werd er in de avond weer een heerlijk Italiaans diner geserveerd. Zaterdag keken de bewoners naar de documentaire over kunstenaar en uitvinder Leonardo Da Vinci, bekend van het schilderij de Mona Lisa. Eigenlijk wilden ze deze zelfs twee keer zien! De gehele week waren de eetmomenten geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Zowel bewoners als medewerkers hebben erg genoten van deze themaweek. Arrivederci!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.