Koetshuys Erica haalt een week lang Indonesië in huis

De woonzorglocatie aan de Albertus Perkstraat in Hilversum verwende haar bewoners met een reis in eigen huis. Een week lang waanden de bewoners van Koetshuys Erica zich in het prachtige land Indonesië, wat veel dierbare herinneringen ophaalde.

10 december 2019

Terug in de tijd

Het bleek een bijzonder dankbaar onderwerp. Veel van de bewoners van Koetshuys Erica hebben namelijk de tijd nog meegemaakt dat grote delen van Indonesië een Nederlandse kolonie vormden. Zij leerden er destijds veel over op school. Daarnaast hebben meerdere bewoners vroeger een reis naar Indonesië mogen maken. Het thema zorgde er dan ook voor dat er veel verschillende herinneringen loskwamen deze week.

Sierlijke dansbewegingen

De themaweek begon met een indrukwekkende diapresentatie over Bali en daarna passeerden tal van Indonesische aspecten de revue. Indische poëzie, Indië in de Nederlandse literatuur, gamelan en krontjongmuziek (beide traditionele Indonesische muziek) en liedjes van tante Lien. Bij bewegen op muziek werden de sierlijke handbewegingen van het Balinese dansen geoefend. Daarnaast keken we deze week delen van de tv-serie De Stille Kracht uit 1974, gebaseerd op de roman van Louis Couperus.

Indonesisch eten

Uiteraard was er ook lekker en toepasselijk eten klaargemaakt. De koks zorgden voor heerlijke Indonesische hapjes en soepen en zij hebben een paar keer typisch Indonesisch gekookt. Met een optreden van twee Balinese danseressen werd de week afgesloten. De dames dansten in verschillende kostuums en de bewoners vonden het prachtig. Zij genoten zichtbaar van het rustige en kleurrijke schouwspel en een enkeling durfde het zelfs aan om in de slotdans mee te dansen.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.