In gesprek met de eerste bewoner van De Boschstede

Locatiemanager Lex Corbijn heeft een bezoek gebracht aan mevrouw Van der Leeden. Zij is de eerste bewoner van De Boschstede, de locatie in 's-Hertogenbosch die in juni dit jaar haar deuren opent.

15 mei 2018

Mevrouw Van der Leeden is in 1928 geboren in Bokhoven, een klein dorpje aan de Maas. Daar woonde ze in een “heerlijk huis” samen met haar man met wie ze 50 jaar getrouwd was. Samen kregen zij vier dochters die momenteel allemaal in de buurt van ‘s-Hertogenbosch en Engelen woonachtig zijn. Ook zijn er inmiddels 17 (achter)kleinkinderen waar ze enorm van geniet. Mevrouw is een buitenmens en houdt van bloemen en tuinieren.

De zoektocht
Sinds 2005 woonde mevrouw met haar man in Engelen. Toen haar man in 2008 overleed ging mevrouw in Loon op Zand in een woonzorgcomplex wonen. Zij besloot enkele jaren later te verhuizen naar ‘s-Hertogenbosch omdat ze dichterbij haar kinderen wilde wonen. Daar verbleef ze in een zorgappartement, waar ze zich sinds kort niet meer helemaal thuis voelde. Het appartement was te groot voor haar geworden. Nadat ze informatiemateriaal van Domus Magnus had aangevraagd, koos ze er bewust voor om te wachten op de nieuwe locatie in ‘s-Hertogenbosch. “Ik kon ook naar een prachtige locatie in Gelderland, maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om te vertrekken uit ‘s-Hertogenbosch.”

“Het is fijn om luxe te wonen. Bij het eten een glaasje wijn, dat vind ik best wel lekker. Dat zijn de goede dingen van het leven!”

Verwachtingen
Op de vraag wat mevrouw verwacht van het wonen bij De Boschstede antwoordt zij: “Ik vind ‘s-Hertogenbosch een heel mooie stad. Er wonen veel kennissen en familie en ik ben er in mijn leven vaak geweest. De woonzorglocatie ziet er goed uit. Ik heb zeer positieve verhalen gehoord over het eten en de verzorging en dat vind ik heel belangrijk. Ik ben op zoek naar gezelligheid en contact met andere mensen. Daarbij houd ik van bridgen en handwerken. Met het kaartspel moet ik wel even nadenken met tellen, ik ben tenslotte ook al bijna 90 jaar!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.