Buitenactiviteiten deze zomer bij Huis Welgelegen

In deze tijd van het jaar zijn de bewoners van Huis Welgelegen veel buiten: zittend op het terras in de schaduw van een parasol of wandelend over de paden in de bloeiende Overtuin. Activiteiten die doorgaans binnen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld stoelyoga, worden nu buiten gedaan.

24 juli 2022

Buitenactiviteiten

In een kring in de schaduw van de oude honingboom worden de ontspannende yoga-oefeningen gedaan onder leiding van één van de activiteitenbegeleiders. Sommige bewoners doen er graag hun schoenen bij uit: met de blote voeten in het koele gras worden de oefeningen als nog meer ontspannen ervaren. Binnenkort kan er ook gefietst gaan worden, want Huis Welgelegen krijgt de beschikking over de duofiets.

Geluk zit in een klein poffertje

Een leuke belevenis waarbij bijna alle bewoners buiten te vinden waren, was de poffertjeskraam: de zoon van één van onze bewoners kwam begin juli voor iedereen van het huis poffertjes bakken. Zelfs de bewoners die niet zo te porren zijn voor activiteiten, wilden hier graag bij zijn. Het was prachtig weer en de mensen zaten aan de tafeltjes op het terras met uitzicht op de kraam. Helemaal zoals het hoort werden de goudgele poffertjes met een klontje boter en poedersuiker geserveerd en de heerlijke geur verspreidde zich over het terras.

             

Jeu-de-boulesbaan in de Overtuin

Nog een fijne zomerse buitenactiviteit is het jeu-de-boulen. Met mooi weer is er geregeld een groepje bewoners te vinden bij de jeu-de-boulesbaan in de Overtuin. Om de beurten gooien de bewoners, sommigen zittend op hun rollator, de zware metalen ballen richting de “but” (het kleine balletje). Wie niet kan of wil meedoen vermaakt zich met toekijken vanaf het bankje aan de zijkant van de baan.

Verder wordt er in de eerste week van augustus een zomerweek georganiseerd met afhankelijk van het weer zowel binnen- als buitenactiviteiten. Er wordt nu al uitgekeken naar de rit met de paardentram.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.