Mondzorg

In 2014 werd door de inspectie van gezondheidszorg geconstateerd dat de mondzorg in de ouderenzorg onder de maat was. Sindsdien zijn er verschillende verbetertrajecten gestart. Ook bij ons in de organisatie is er veel aandacht voor goede mondzorg. Maar waarom is mondzorg nu juist bij ouderen zo belangrijk? 

3 augustus 2022

Er zijn veel verbanden tussen goede mondzorg en de algehele gezondheidstoestand. Het is aangetoond dat speeksel lijdt onder polyfarmacie en dat parodontitis bij diabetespatiënten de bloedsuikerspiegel kan ontregelen. Daarnaast kunnen er hart- en vaatproblemen ontstaan door bacteriën, die, bij een slechte mondhygiëne, in de bloedbaan terechtkomen en plaques veroorzaken.

Oorzaken

Een slechte mondhygiëne bij ouderen heeft verschillende oorzaken. Soms vergeet men de tanden te poetsen door cognitieve problemen, of kan men de borstel niet meer goed vasthouden door bijvoorbeeld artrose. Als zorgorganisatie hebben wij veel aandacht voor mondzorg, wij poetsen dagelijks de tanden van de bewoners die dit zelf niet meer kunnen en stimuleren hen die wel zelf zorg kunnen dragen voor een goede mondhygiëne.

Tandarts aan huis op alle locaties

De tandartsen komen bij alle Domus Magnus op locaties aan huis en kunnen alle handelingen uitvoeren op de locatie, van controle tot het vullen van gaatjes. Daarnaast komt ook de mondhygiënist geregeld bij de locaties langs. Iedere bewoner kan in eigen huis gebruik maken van de tandarts en mondhygiënist. De kosten zijn eender aan die van een reguliere tandarts.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.