Hoezo geen WK voetbal deze zomer?

Geen WK voetbal deze zomer? Jazeker wel! In Vianen was op 25 juni 2022 het WK AdoptieKids gespeeld. Bijna 1.000 kinderen en tieners hebben zich verzameld om de kleuren van het land waarin zij zijn geboren, te verdedigen. Eén van de teams heeft dit jaar Domus Magnus bereid gevonden als teamsponsor op te treden.

18 juli 2022

Het voetbaltoernooi voor geadopteerde jeugd tussen de 4 en 21 jaar heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd. In aanloop naar het WK voetbal in 2010 in Zuid-Afrika is het idee ontstaan van een voetbaltoernooi waaraan alleen geadopteerde kinderen mee kunnen doen. De kinderen en ouders kunnen elkaar ontmoeten , vrienden maken en ook nog eens voetballen. Hierbij wordt de oorspronkelijke visie en missie uit 2010 van het WK AdoptieKids nog altijd hoog gehouden: ONTMOETEN, VERBINDEN en VOETBAL! Een visie waar Domus Magnus zich in kan vinden.

     

De dochter van een medewerker van de centrumlocatie is geadopteerd en heeft reeds meerdere keren aan het toernooi meegedaan. “Pap, kan jouw werk ons sponsoren?” vroeg ze nog niet zo lang geleden. Hierop werd positief gereageerd en vol trots heeft haar team met het logo van Domus Magnus op de borst aan het toernooi deelgenomen. ’s Ochtends begint het toernooi met een vlaggenparade, waarin alle deelnemende landen (29 stuks dit jaar) zichzelf mogen presenteren. Daarna opent de jongste deelnemer het toernooi door symbolisch een doelpunt te maken tegen de oudste deelnemende keeper.

Onder ideale omstandigheden worden de wedstrijden vervolgens gespeeld. Het maakt niet uit hoe oud de deelnemers zijn, het enthousiasme straalt er vanaf. Buiten de wedstrijden om zijn er ook andere activiteiten op het terrein, voor zowel jong als oud. De verschillende Nederlandse Adoptie organisaties zijn allen vertegenwoordigd met een informatiestand. Er zijn geadopteerde kinderen die zelf dingen verkopen of gerechten hebben gemaakt uit hun land van herkomst.

     

 

Naast het voetbal is er echter nog een veel belangrijker element: Verbinding en (h)erkenning. Zowel de deelnemende adoptiekinderen (tieners) als hun ouders vinden het leuk om met lotgenoten te praten en ervaringen uit te wisselen. De sfeer is gezellig en na een inspannende dag keert iedereen met een ervaring rijker terug naar huis.

 

 

 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.