Het plezier van huisdieren!

Dit stukje wordt van achter de laptop geschreven. Met één hand, want de andere is in gebruik als hoofdsteun door een pluizig hondje op schoot. Gezellig en lekker warm. Af en toe legt hij ook een pootje op het toetsenbord en kijkt belangstellend omhoog.

2 januari 2019

Even gezellig aaien
Bijna iedere bewoner van Huis Welgelegen in Warnsveld heeft vroeger wel een huisdier gehad. In Huis Welgelegen komen er dan ook geregeld dieren op bezoek. Soms komt er een hond met familieleden mee en soms met één van de medewerkers. En er komen iedere dinsdag twee lieve trainingshonden op bezoek. Als er een hond of kat de herenkamer binnenkomt, dan roept dat vaak enthousiaste reacties op bij de bewoners. Ze roepen: ‘ahhhh!’, willen graag even aaien of iets lekkers geven. Er gaat niets boven een eigen huisdier, waarmee een speciale band wordt opgebouwd, die vertroetelt wordt, of waar heerlijk een eind mee gewandeld kan worden. Wanneer men ouder wordt, dan is het soms niet mogelijk om een eigen huisdier te hebben. Wat is het dan fijn dat er af en toe een huisdier op bezoek komt.

Huisdieren & herinneringen
Het bezoek van de honden roept ook herinneringen op bij de bewoners. Wanneer de trainingshonden op dinsdag langs komen, dan gaan ze bij een aantal bewoners in het eigen appartement op bezoek. Een van de bewoonsters vertelt tijdens het aaien van de honden enthousiaste verhalen over haar eigen hond die ze vroeger had. Hoe ze met haar hond langs het strand liep, hoe lief en trouw hij was. Regelmatig komt ook Jessie, het hondje van een van de medewerkers, op bezoek. De bewoners reageren enthousiast op hem, nemen Jessie op schoot en gaan met hem knuffelen. Meestal volgt dan ook de vraag of hij de dag erna ook weer mee komt. Dat lukt niet altijd, maar vaak wel eens per week.

Huiskater Willem
Op locatie Huis Welgelegen woont ook een huisdier, namelijk kater Willem. Hij heeft een heel comfortabel leventje; lekker luieren, op schoot liggen, een hapje van een bewoner krijgen, een aai over zijn kop. Het ontbreekt Willem aan niets! Als hij genoeg heeft van alle aandacht, dan gaat hij naar buiten De Overtuin in. En rond etenstijd komt hij weer terug, omdat hij weet dat er dan altijd wel een bewoner is die een lekker hapje voor hem heeft.

Paro de robotzeehond
Onlangs heeft ook Paro een tijdje gelogeerd in Huis Welgelegen. Paro is een robotzeehond, een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. Paro is lekker zacht, reageert op aaien, praten en knuffelen. Hij maakt geluid, knippert met zijn ogen en flappert met zijn staart. De bewoners moesten eerst wel even wennen aan deze grote witte zeehond. Inmiddels is Paro weer vertrokken naar een andere locatie van Domus Magnus. Hij logeert steeds op een andere plek, zodat alle bewoners kennis met hem kunnen maken.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.