Bustocht voor bewoners Huis ter Weegen: smakelijk bezoek aan Vierakker

Onlangs was het weer zover, de bewoners van Huis ter Weegen in Warnsveld maakten een prachtige bustocht. Dit keer voerde de reis niet zo heel ver: Vierakker. Maar wat vonden de bewoners het daar mooi! Prachtige bomen, weilanden, vergezichten en dan uiteindelijk doemt daar ineens middenin het bos de Sint Willibrorduskerk op.

2 januari 2019

De mooiste kerk van Gelderland
Het was een stralende dag en de korte wandeling naar de kerk was voor de bewoners van Huis ter Weegen al een genot. De kosteres gaf uitgebreid gelegenheid om het weelderige en vooral keurrijke interieur van de kerk te bezichtigen. De bewoners genoten van de glas in lood ramen, de beelden, het triomfkruis en van de mooie vloertegels. Het gaat dan ook om het best bewaarde authentieke interieur van een dorpskerk. Na afloop beaamden de bewoners dat het hier toch echt de ‘mooiste kerk van Gelderland’ betrof.

Warme chocolademelk & arretjescake
De inwendige mens moest ook versterkt worden. Naast de kerk ligt op vijtig meter afstand het oude Ludgerusgebouw, waar nu een Chocolaterie gevestigd is. Het is een bedrijf waar enthousiaste mensen van chocolade de lekkerste bonbons maken. En dat was te ruiken! De geur van chocolade lokte iedereen naar binnen. Eerst kreeg de groep een uitleg over hoe de cacaoboon tot bonbon verwerkt wordt. Dit was de opmaat naar warme chocolade met slagroom en arretjescake voor iedereen. Want arretjescake wordt daar ook gemaakt. De bewoners konden moeiteloos de ingrediënten daarvoor opnoemen: boter, eieren, biscuit en chocolade. Uit het gesprek bleek dat er vroeger door veel bewoners zelf weleens arretjescake gemaakt werd. Dit bracht herinneringen aan vroeger boven. En ja hoor, hij smaakte nog net zoals toen!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.