Feestelijke afsluiting Franse themaweek

Op onze Amsterdamse woonzorglocaties Het Hendrickszhuys en De Uylenburgh was het vorige week goed vertoeven tijdens de Franse themaweek. Het programma stond bol van activiteiten die allemaal geïnspireerd waren op La douce France!

26 oktober 2018

De bewoners hebben bijvoorbeeld genoten van een echte wijnproeverij, waar Franse kaas natuurlijk niet bij mocht ontbreken. Heerlijk sterk ruikende brie en camembert gingen erin als koek. Een echte chansonnier is op bezoek geweest en er is een prachtige presentatie gegeven over het Parijs van 1900, met oude filmbeelden en muziek.

Feestelijke afsluiting met Franse muziek
De Franse sfeer zat er de hele week goed in bij de bewoners en medewerkers van de beide Amsterdamse locaties. De themaweek bereikte echter een hoogtepunt tijdens de feestelijke afsluiting op de zonnige vrijdag. Het charmante muzikale duo Renate Jorg (accordeoniste, pianiste, zangeres) en Henk Fakkeldij (zanger) zorgden voor een swingend einde van de week. Er werd meegedeind, geklapt, meegezongen en door verschillende bewoners gedanst in de zon, die op deze mooie dag door de ramen naar binnen scheen.

Het was een prachtig muzikaal programma en omdat we dat niemand willen onthouden, hier een aantal nummers waar de bewoners met volle teugen van hebben genoten:
Une belle histoire (Michel Fugain)
Sous le ciel de Paris, La vie en rose (Édith Piaf)
Ne me quitte pas, Brussel, La chanson des vieux amants, Quand on a que l’amour (Jacques Brel)
Douce France (Charles Trenet)
J’ai deux Amour (Joséphine Baker)

Bourgondisch genieten
Tijdens Les feuilles mortes (van Yves Montand), een lied over de herfst en vallende bladeren, werden er door zanger Henk kastanjes aan de bewoners uitgedeeld. Henk en Renate hadden die voor de bewoners geraapt, omdat ze mooi bij dit lied passen én omdat kastanjes een helende werking voor pijnlijke gewrichten schijnen te hebben.

Na dit gezellige optreden konden de bewoners in het restaurant aanschuiven voor een waar bourgondisch feestmaal. Wat een heerlijke week, de Franse sfeer was letterlijk en figuurlijk te proeven!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.