Bewoners Hildebrand op bezoek bij Leonardo Da Vinci in Teylers museum

Volgend jaar is het vijfhonderd jaar geleden dat de wereldberoemde Renaissance-kunstenaar Leonardo Da Vinci is gestorven. In 2019 worden daarom overal ter wereld tentoonstellingen ter nagedachtenis aan hem georganiseerd. Teylers museum in Haarlem geeft hiervoor de aftrap en de bewoners van Hildebrand waren erbij!

26 oktober 2018

Leonardo Da Vinci (1452-1519) was één van de eersten die zich bezighield met de expressie van emoties. Dit is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen. Met zo’n 30 tekeningen van de meester en evenveel werken van tijdgenoten wordt in deze expositie duidelijk hoe ver Leonardo zijn tijd vooruit was.

Op bezoek bij de meester
Onze woonzorglocatie Hildebrand, gelegen in het groene Haarlemmerhoutkwartier, ligt niet ver van het Teylers museum. Medewerkers zijn samen met één of twee bewoners naar het museum gegaan om Da Vinci’s tijdelijke tentoonstelling te bewonderen. De bewoners vonden de tekeningen prachtig! Zo oud en toch nog zo intact. Da Vinci werd niet voor niks ‘Homo Universalis’ genoemd. Hij was vaardig in zowel kunst, als in filosofie, sport, natuurkunde, scheikunde, literatuur, anatomie, muziek en architectuur. En hij was de uitvinder uit de Florentijnse Republiek in de vroegtijdige Renaissance.

Wegdromen bij kunst en geschiedenis
De bewoners vonden ook de overige schilderijen erg mooi. Vooral de indrukwekkende zeelandschappen werden gewaardeerd, veelal geschilderd door Nederlandse kunstschilders. Verder zijn er prachtige vertrekken in het Teylers museum, waar bewoners konden wegdromen bij kleurrijk glinsterende gesteenten en mineralen. Ook verschillende fossielen van diverse diersoorten werden met grote interesse bestudeerd.

Na deze imposante reis door de tijd was er voor de bewoners een moment om even bij te komen van alle indrukken die zij in het museum hadden opgedaan. Eerst een lekker kopje koffie of thee! En toen weer op weg naar huis, gewoon in 2018, naar het mooie monumentale Hildebrand in Haarlem.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.