Een spontaan uitstapje naar de Poffertjeskraam in de Pekingtuin

Op dagen met extra aanwezig personeel moet je daar natuurlijk goed gebruik van maken. Helemaal met een strakblauwe lucht en temperaturen die al dagen ver boven de 20 graden uitkomen is het buiten genieten geblazen.

16 juli 2018

Spontaan bedachten we daarom om acht bewoners letterlijk in het zonnetje te zetten. Samen vertrokken we met vier medewerkers en acht bewoners richting de Poffertjeskraam. Een opvallend gezicht zo’n grote groep wandelend door de Pekingtuin in een zomerse outfit.

‘Terrasje pakken’ met 4 rolstoelen
Eenmaal bij de poffertjeskraam aangekomen, komt de heerlijke geur van net gebakken poffertjes je al tegemoet. Helaas zagen we dat de rolstoelen het terras niet op konden. Een terrasje pakken gaat niet zo 1 2 3, met een groep en al helemaal niet met vier rolstoelen. Er zijn daarbij nog te veel plekken die niet rolstoelvriendelijk zijn maar de eigenaar van de Poffertjeskraam herkende het probleem en bedacht direct een oplossing. Hij tilde twee tafels met bankjes voor zijn terras en zorgde ook nog eens voor twee parasols.  Hierdoor konden we met zijn twaalven lekker in de schaduw zitten.

Poffertjeskraam
In hoog tempo draait de poffertjesbakker de poffertjes om, een indrukwekkend gezicht, om ze vervolgens rijkelijk met poedersuiker te bestrooien. Binnen 20 minuten werden alle poffertjes tegelijkertijd uitgeserveerd. Echt een geweldige service! De bewoners genoten enorm, je zag een tevreden glimlach op hun gezicht. Een bewoner zei bij elke hap die hij nam, letterlijk ‘dat hij zo genoot’. Toen hij zijn portie poffertjes op had riep hij over de tafel heen: “wat denken jullie ervan, laten we nog een ronde poffertjes bestellen!” Gelukkig kon hij nog wat poffertjes van zijn tafelgenote krijgen, voor haar was het teveel.
Na het uitvoerig bedanken van het personeel van de Poffertjeskraam, liepen we met een voldaan gevoel terug naar locatie Holland. Zulke dagen mogen er meer zijn!

Voor meer informatie over het wonen bij Holland neemt u contact met ons op via info@domusmagnus.com of 085-0645910.
Namens Marie-Louise Rost van Tonningen, coördinator welzijn woonzorgcomplex Holland in Baarn.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.