Echte zussenliefde kent ondanks de leeftijd geen afstand

Op locatie De Sterreschans is een liefdevolle wens in vervulling gegaan. Alle bewoners vullen ieder jaar een wenskaart in. Een van de bewoners had als wens haar zus uit Utrecht graag te willen verrassen met een bezoek.

19 februari 2018

Van Nijmegen naar Utrecht
Het onderhouden van sociale contacten wordt steeds lastiger naarmate mensen ouder worden. Het reizen met de trein en bus is te complex en de hoeveelheden prikkels veroorzaakt onrust en soms ook paniek. Een van de bewoners praat regelmatig over haar 12 jaar oudere zus en zou haar graag eens verrassen met een bezoek. Ze hebben elkaar anderhalf jaar niet gezien omdat de reisafstand van ongeveer 100 kilometer een enorme afstand is geworden nu zij ouder zijn.

Zelf verrast
De avond voor het uitstapje naar Utrecht vertelt de welzijnsmedewerker aan de dame dat ze de volgende dag samen op stap gaan. Als zij de volgende dag vertelt wat ze gaan doen, haast mevrouw zich compleet verrast en stralend naar haar appartement om een boek te zoeken. Een cadeau voor de verjaardag van haar zus. De dochter van de mevrouw wees de medewerker een paar dagen eerder op de geschreven tekst op de eerste pagina, het was namelijk eerder een cadeau die zij zelf had gekregen. Als mevrouw voor de reis nog even naar het toilet gaat knipt de medewerker snel de eerste pagina uit het boek, missie één volbracht.

Weerzien
Eenmaal in Utrecht aangekomen is de spanning van haar gezicht af te lezen. De deur zwaait open en de zussen begroeten elkaar met een dikke knuffel en vele zoenen. De zussen kletsen over vroeger, eten cake en drinken thee. Na een paar uur vertrekken de dames met de medewerker naar een restaurant om het bezoek in stijl af te sluiten. De verhalen gaan door en gasten van andere tafels kijken met liefdevolle blikken naar de zussen.

Afscheid
Na het diner geven ze elkaar de cadeautjes ‘nog voor je verjaardag’. De Utrechtse zus zegt: ‘Ik kon er niet bij zijn en volgend jaar ook niet want als jij jarig bent is het altijd veel te warm.’ De zussen nemen met een nog dikkere knuffel afscheid. De medewerker en de mevrouw rijden terug naar Nijmegen. De mevrouw merkte daar niets van, ze viel als een blok in slaap. De medewerker glundert en beseft zich op dit soort momenten wat een geweldig beroep zij heeft. Zussenliefde zou geen afstand mogen kennen, daarom werken wij graag mee om dit soort prachtige wensen in vervulling te laten gaan.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.