De unieke tuin van De Sterreschans

Wonen in de Sterreschans betekent: veel rust en privacy. De woonzorglocatie in Nijmegen beschikt onder andere over een grote vijver, verschillende tuinflora en een jeu de boules-baan.

26 januari 2018

De tuin van de Sterreschans is aangelegd eind 2011, begin 2012. Bij de aanleg is gekeken en rekening gehouden met de bewoners die de tuin gaan gebruiken. Om De Sterreschans zijn wandelpaden aangelegd waar bewoners meteen gerust hart kunnen wandelen. Deze paden zijn zo glooiend mogelijk aangelegd om obstakels te voorkomen. Langs de paden zijn diverse zitplaatsen gecreëerd om tijdens het wandelen te kunnen rusten en te genieten van de omgeving. Oude bomen zijn gehandhaafd en in het nieuwe ontwerp ingepast.

Fleurige tuin
In de jaren die volgden zijn er jaarlijks, samen met de bewoners, op diverse plaatsen bloembollen gepoot, waardoor het ook in het voorjaar een fleurige tuin is. Ook wordt dan het tuinmeubilair klaargezet. Op het buitenterras is het bij mooi weer heerlijk vertoeven. In de ochtend schijnt de zon op het terras, terwijl men tijdens de warmste uren van de dag beschut inde schaduw kan zitten. Met het kletterend water van de fontein in de vijver op de achtergrond, de tropische planten op het terras en een verfrissend briesje is het volop genieten. Bij mooi weer komt de BBQ uit de kelder en zorgt de chef-kok regelmatig in de zomermaanden voor een heerlijke BBQ. Veel bewoners en mensen die gebruik maken van het zorghotel omschrijven het als ‘het ultieme vakantiegevoel’.

Tuinhuis
Achter in de binnentuin is een tuinhuis gecreëerd. Dit tuinhuis is gesitueerd op het zuiden en is daardoor een aangename plek om van de zon in het vroege voorjaar of late najaar te amuseren. Vanuit het tuinhuis heeft u een mooi uitzicht over de achtertuin en de achterzijde van het pand.

Jeu de boules
Grenzend aan het tuinhuis bevindt zich een jeu de boules baan. De bewoners maken hiervan bij mooi weer regelmatig gebruik.

De Muze
In de voortuin is aansluitend aan “de Muze” een beleeftuin gecreëerd waar bewoners heerlijk en zorgeloos kunnen wandelen, tuinieren of genieten van de zon.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.