Themaweek Frankrijk

Van 12 t/m 18 februari stond op locatie Hildebrand het thema Frankrijk centraal. De bewoners hebben genoten van een uitgebreid activiteitenaanbod.

20 februari 2018

In de maand februari hebben we bij locatie Hildebrand een themaweek georganiseerd over het thema Frankrijk. Diverse bekende figuren bespraken we, zoals Napoleon Bonaparte, Marie- Antoinette, Jeanne DÁrc, Lodewijk de veertiende en het bewogen leven van Edith Piaf. Een aantal interessante personages waar we ook aandacht aan gaven in een quiz. Daarbij kwamen er allerlei feiten aan het licht. Veel bewoners konden van alles over hen vertellen. Lodewijk de veertiende, de Zonnekoning, was fervent liefhebber van het klassieke ballet. Napoleon Bonaparte die zich vol sprenkelde met Eau de cologne, waarvan hij maandelijks een grote vracht uit Keulen liet vervoeren. Hij bleek helemaal niet zo klein te zijn. Over Marie Antoinette en Edith Piaf hebben we een mooie speelfilm gedraaid. De bewoners gingen helemaal op in het levensverhaal van deze excentrieke vrouwen.

Valentijnsdag
Op 14 februari, Valentijnsdag, hadden we het over dé stad van de liefde: Parijs. We bespraken bekende gebouwen in Parijs en de verhalen over de jeugdliefdes. Daarnaast organiseerden we in de middag een groot feest met een echte Franse accordeonist. De kok had voor Franse kaas en wijn gezorgd. De Franse accordeonist speelde en zong bekende Franse chansons van Charles Aznavour. De bewoners genoten zichtbaar. Foto’s van bekende Franse acteurs prijkten in de huiskamer, waaronder Brigitte Bardot, Catharine Deneuve en Alain Dulon. Als afsluiting, op vrijdag, genoeten we van een wijnproeverij.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.