Bruidsweek bij De Sterreschans

Hoe fantastisch zou het zijn om een bruidsweek te organiseren. Coördinator Welzijn Daniëlle Beckers had al een aantal jaren dit plan in haar hoofd en heeft het laatst, samen met haar team, ten uitvoer gebracht.

28 juni 2018

Jurken uit de jaren ’50 en ’60
Bruid, bruidegom, eeuwige trouw, ‘om de hand vragen’, trouwjurk, het feest, de kerk, de genodigden. Allemaal onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de themaweek die volledig in het teken stond van trouwen en bruidsjurken. De hele woonzorglocatie werd omgetoverd in een bruidspaleis. Er werden bijzondere bruidsjurken tentoongesteld. Jurken uit de jaren ’55 en ’60, vroeger gedragen door bewoners van De Sterreschans. Maar ook jurken uit de jaren ’80 en ’90 passeerden de revue. Wat is een trouwfeest zonder taart?! Er werden heerlijke bruidstaarten gebakken in de stijl van de jaren ’60 en zoals het nu gebeurt in 2018.

Aangepast activiteitenaanbod
Daarnaast waren er dagelijks diverse activiteiten georganiseerd zoals een trouwquiz, het luisteren en meezingen van muziek die vroeger vaak op een bruiloft te horen waren, schilderen met het onderwerp liefde en een beautymiddag. Ook hadden alle bewoners een trouwfoto opgezocht, deze werd gekopieerd en werd een leuke collage van gemaakt.

Een echte bruid…
De medewerkers en koks hebben er voor gezorgd dat het diner aangepast werd aan het thema. Er werd gedineerd zoals ze vroeger ook deden op een bruiloft met onder andere Parijse aardappeltjes. Het diner liet zich heerlijk smaken.

De week werd fantastisch afgesloten. Iedereen kreeg op vrijdag een bloemcorsage opgespeld en er werden bruidsboeketten gemaakt. In de middag konden de bewoners genieten van een bruidsconcert en een stukje proeven van de ‘bruidstaart 2018’. Het Duo Puur kwam optreden en speelde mooie bruidsliederen. Het laatste lied was, u kunt het al raden: ‘Daar komt de bruid…’ Tijdens het zingen keek iedereen verbaasd op toen er een echte bruid naar binnen kwam lopen. Een enorm verrassing. De reacties waren bijzonder en intens om te zien. Tot slot, nadat de fantastische week echt op zijn eind liep, kregen de bewoners bruidssuiker mee, zoals dat bij een bruiloft hoort.

Het was een fantastische week!

Namens Daniëlle Beckers – Coördinator Welzijn De Sterreschans in Nijmegen

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.