Bijzonder geschenk voor alle locaties

De directieleden van Domus Magnus kiezen jaarlijks voor een bijzonder kerstgeschenk voor de woonzorglocaties. Afgelopen jaar kregen de locaties een aquarium. Dit jaar schenken zij de Domus Magnus- waakkoffer, een koffer die ondersteuning biedt aan zowel de naasten als de verzorgenden tijdens de laatste levensfase van de bewoner.

3 januari 2018

Waakkoffer
De prachtige koffer is met veel liefde en aandacht samengesteld door verschillende medewerkers van de werkgroep Palliatieve Zorg. De koffer heeft als doel om de naasten van de bewoners te ondersteunen tijdens de ingrijpende en laatste levensfase van degene die hen zo dierbaar is. Daarnaast is het een instrument voor onze verzorgenden en verpleegkundigen om het stervensproces bespreekbaar te maken.

Inhoud
In de koffer zit onder andere een radio/cd-speler, cd's, ledkaarsen, een warme deken en gedichtenbundels. Naast de basis inhoud is iedere zorglocatie vrij om de koffer aan te vullen naar de specifieke behoeften van de bewoners. De duurzame houten koffer is bewust blank gelaten, zodat onze medewerkers er een persoonlijke tint aan kunnen geven.

Ondersteuning
Als mensen de laatste fase van hun leven op een woonzorglocatie doorbrengen en hun familie, mantelzorgers of vrienden bij hen waakt, is het mooi wanneer er een warme en fijne sfeer gecreëerd wordt. Hierbij kan de waakkoffer een hulpmiddel zijn. Waken is een tijd van bewustwording en bezinning. Er komt een einde aan het leven van iemand. Tijdens deze periode komen er vaak herinneringen naar boven. De waakkoffer kan dan ondersteuning bieden en het proces van loslaten en afscheid nemen op gang brengen.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.