Bij De Boschstede is het iedere dag een cultureel en culinair hoogstandje

De nieuwste woonzorglocatie van Domus Magnus, De Boschstede, bevindt zich in een prachtig, historisch pand in ’s-Hertogenbosch. Het gebouw heeft een statige uitstraling, maar staat middenin de gezellige stad. Dit zorgt ervoor dat bewoners dagelijks kunnen genieten van cultuurhistorische en culinaire hoogstandjes. Binnenshuis en vlak buiten de deur, dat is wat De Boschstede uniek maakt.

16 oktober 2018

Binnenstad om de hoek
Het is een fijne plek om te wonen, vooral voor echte Brabanders die zich verbonden voelen met deze plek. Zoals één van de bewoonsters, een echte Bossche dame. Zij kent ’s-Hertogenbosch als haar broekzak en is verzot op de Sint-Janskathedraal in de binnenstad. Wekelijks bezoekt ze nog een kerkdienst, waar ze dan een kaarsje brandt. Daarna gaat ze vaak bij café ’t Hart van Brabant, onder de rook van de Sint-Jan, een kopje koffie drinken met een overheerlijke Bossche bol erbij.

Thuiskomen aan een gedekte tafel
Weer thuis in De Boschstede kan er eerst een beetje uitgerust worden. In de namiddag begint de kok met de voorbereidingen voor de avondmaaltijd en daar helpen de bewoners graag bij. Dit keer werden de ‘moffe tenen’ gezamenlijk gedopt. Een bewoonster zegt dat zij deze vroeger vaak at en dat het jammer is dat de jeugd niet meer weet hoe deze boon er daadwerkelijk uitziet en smaakt. Het recept is simpel: kort koken, afgieten, spekjes bakken en bij de bonen doen, peper en zout toevoegen en een scheutje room. Even laten sudderen en dan… smullen maar! Alles is die avond opgegeten, er was geen boon meer over.

De koks van Domus Magnus stellen op alle woonzorglocaties iedere week een eigen menu samen en maken daarbij gebruik van zoveel mogelijk verse ingrediënten. Speciale verzoeken of lievelingskostjes van bewoners verschijnen dan ook regelmatig op het menu.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.