Bewoonster schittert samen met haar kleinzoon in ontroerende videoclip: Ik vergeet je niet

Tijdens de Poëzieweek 2019 organiseert Domus Magnus in samenwerking met ‘Het is overal – poëzie op muziek’ een concerttour op maar liefst acht woonzorglocaties. Het speciaal voor de Poëzieweek geschreven nummer en de videoclip ‘Ik vergeet je niet’ gaan hiermee in première.

30 januari 2019

Concerttour ‘Het is overal’ bij Domus Magnus
De Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari tot en met 6 februari in Nederland en Vlaanderen. Tussen 1 februari en 3 februari vinden er acht ‘poëzie op muziek’ voorstellingen plaats op verschillende Domus Magnus locaties. Dichter Minke Maat, pianist en componist Fanuel Coenraad, zangeres Sylvana Oosterhoff en violiste Jessie Kamp laten tijdens deze optredens zien en horen hoe poëzie op muziek klinkt. De concerten duren ongeveer een uur. Het doel van de concerttour is om aandacht te vragen voor dementie en het onderzoek daarnaar.

De concerten worden gegeven op de volgende woonzorglocaties: Landgoed Klein Engelenburg in Brummen, De Boschstede in ’s-Hertogenbosch, De Sterreschans in Nijmegen, De Uylenburgh en Het Hendrickszhuys in Amsterdam, Villa Walgaerde en Koetshuys Erica in Hilversum en Slingerbosch in Huizen.

Videoclip opgenomen op Slingerbosch
Voor deze Poëzieweek is speciaal een nieuw nummer geschreven door dichter Minke Maat en componist Fanuel Coenraad: ‘Ik vergeet je niet’. De videoclip gaat over de relatie tussen een jongen en zijn oma, die door de dementie verandert. In de clip, die op woonzorglocatie Slingerbosch is opgenomen, zijn zangeres Lonneke Arkes en een bewoonster van Domus Magnus met haar kleinzoon te zien.

Opbrengst naar Alzheimer Nederland
Alzheimer Nederland schreef al in oktober 2017 in de Volkskrant dat dementie volksziekte nummer één is. De opbrengsten uit de concerttour, de videoclip van ‘Ik vergeet je niet’ en de verkoop van speciale ansichtkaarten worden door Domus Magnus en ‘Het is overal – poëzie op muziek’ op 3 februari aan Alzheimer Nederland gedoneerd.

Poëzieweek
Tijdens de week met als thema ‘Vrijheid’ worden er allerlei activiteiten in Nederland en Vlaanderen georganiseerd, zoals Poëzie Op School, de finale NK Poetry Slam en de Turing Gedichten Wedstrijd. Ook wordt de grote poëzieprijs uitgereikt voor de beste dichtbundel van het jaar. Tom Lanoye, dichter van het Poëziegeschenk 2019, geeft de startshow op 31 januari in Antwerpen.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.