Een greep uit de dagelijkse activiteiten bij Koetshuys Erica

Het is een koude, maar mooie zaterdag in januari. Binnen is het behaaglijk. De bewoners drinken koffie bij de open haard. In de huiskamer bespreken zij samen met de activiteitenbegeleider het nieuws uit de krant. Het accent ligt op de berichten die herkenning oproepen en uitnodigen tot een gesprek. En dat komt op die manier dan ook goed op gang.

29 januari 2019

Vierseizoenentuin
De zon begint door de ramen te schijnen. Dit nodigt uit om naar buiten te gaan, dus een aantal bewoners kleedt zich warm aan voor een wandeling over de wandelpaden in de tuin. Het lijkt vandaag wel een ‘vier-seizoenentuin’. Het deel in de schaduw is wit van de rijp en het deel in de zon is kleurig en licht. Een dapper sneeuwklokje laat als eerste haar mooie witte kopje zien. ‘Dat doet een mens echt goed’, zegt een mevrouw tevreden wanneer ze weer binnenkomt.

Allerlei activiteiten
‘s Middags maken de bewoners decoraties voor de themaweek over de winter. Ook mensen die niet actief meedoen, vinden de reuring gezellig en worden bij de bezigheid betrokken. Iedere dag staan er twee groepsactiviteiten gepland in Koetshuys Erica. Daarnaast is er dagelijks ook tijd om met één of meer bewoners afzonderlijk iets te ondernemen. Zo is er ruimte voor individuele wensen en persoonlijke aandacht.

Muziek
Een van de bewoners is een echte muziekliefhebster. De activiteitenbegeleider en deze bewoonster spelen zo nu en dan samen, driehandig, op de elektrische piano die in haar eigen appartement staat. Ze maken plezier en spelen een aantal stukken van Diabelli. Het gaat zo goed dat ze afspreken om een paar stukken op de vleugel in de huiskamer te spelen. Dat is een succes. De zondagmiddag erop geven zij samen een kort recital, welke met applaus ontvangen wordt.

Fijne dagbesteding
Bij de thee eten de bewoners een heerlijke appelcake. Die is ‘s ochtends in de gemoedelijke, open woonkeuken door een aantal dames zelf gebakken. De cake vindt gretig aftrek en de baksters genieten van de welgemeende complimenten. Dit soort activiteiten geven structuur aan de dag, bieden afleiding, houden de hersenen actief en het lichaam gezond. Bovendien zorgt het iedere dag weer voor een gezellige bedrijvigheid in Koetshuys Erica. Zomaar een alledaagse greep uit de dagbesteding van de bewoners in Hilversum.

""

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.