Huiselijke gezelligheid in Benvenuta

Iedere bewoner van Benvenuta heeft op de locatie een plekje waar ze bijna dagelijks te vinden zijn. Of dit nu in de keuken is waar de lekkerste gerechten worden gemaakt, of in de gezellige huiskamer waar vooral op zondag prachtige muziek wordt gespeeld en gezongen.

19 oktober 2021

Gezellige keuken
Eén van de plaatsen waar de bewoners graag zijn is de keuken, waar chef-kok Jana de lekkerste gerechten maakt, rekening houdend met wat de mensen lekker vinden. Jana maakt alles vers en zoveel mogelijk biologisch en diervriendelijk. Maar het is vooral haar betrokkenheid en liefde voor de bewoners die maakt dat het in de keuken vaak zo gezellig is.
De keuken is dan ook een plek waar regelmatig activiteiten met de bewoners plaats vinden zoals, het bakken van koekjes en zoals deze maand de voorbereidingen voor het sinterklaasfeest.

Amsterdamse school
Een andere ruimte waar regelmatig iets te doen is, is de centrale hal. Ook hier ademt het huis de sfeer die zo bij de architectuur van de Amsterdamse school past. De lage zon creëert een prachtig licht door de originele glas-in-loodramen die architect Jan Dullaart in de voorgevel heeft aangebracht. Benvenuta wordt ook wel eens omschreven als een kunstwerk van licht en ruimte.

Muziekactiviteiten
Bijzonder populair zijn de muziekactiviteiten zoals het wekelijkse huiskamerconcert op zondag en de meezingmiddagen met Walter, onze vaste pianist. Vanwege de goede akoestiek leent de ruimte zich ook goed voor voorlees-ochtenden en spelletjes.

Bewoners die graag rustig hun krantje lezen, kiezen er doorgaans voor om in de gezellige L-vormige  huiskamer te gaan zitten waar je, vanuit de ronde erker, een prachtig uitzicht op de mooi onderhouden tuin hebt.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.