De bewoners van de Boschstede zijn op bezoek geweest bij de kaasboerderij De Diervoort. Ze begonnen de dag met een kop koffie en heerlijke peperkoek en kregen daarna een rondleiding over het terrein. Een bezoekje aan het paard van Marleen, coördinator Welzijn mocht ook niet ontbreken.
Het gebied bestaat uit vennen en rivierduinen en is geologisch gezien nog zeer jong. Aan de rand van de Hatertse Vennen vind je kaasboerderij De Diervoort. Hier nemen we de bewoners mee naartoe voor een rondleiding over het terrein. Het begon al goed met koffie en peperkoek met eigen roomboter van de boer. Vervolgens kregen we een uitleg over het reilen en zeilen van kaas maken: we zagen van A tot Z hoe ze te werk gaan op de kaasmakerij. Daarna kregen we de tunnel te zien waar de melkkoeien iedere dag onder de weg door naar de weilanden met kalfjes, de melkschuur en de kaasmakerij lopen. Het is natuurlijk hoog lente, dus er waren meerdere lieve, zachte kalfjes op de boerderij.
Het paard van Marleen
Het leuke van deze boerderij is dat het paard van Marleen, coördinator Welzijn, hier ook woont! De bewoners konden het beestje eindelijk van dichtbij bekijken en ze durfden hem zelfs te aaien. Nadat er nog wat verschillende kazen werden geproefd en iedereen de koeienvlaaien van de schoenen verwijderde, vervolgden zij hun weg naar de volgende stop.
Lapjesboom
Middenin de bossen van de Hatertse en Overasseltse Vennen ligt de merkwaardige kapel van St. Walrick met de bijbehorende “koortsboom”. De plek is een bedevaartsplaats geworden waar al eeuwenlang mensen lapjes in de eik hangen om van ziekte te genezen. Wanneer er voor het eerst een lapje aan de boom is bevestigd, is niet bekend. Het bezoekje aan de bijzonder versierde boom en de ruïne van de St. Walrickkapel, werd gecombineerd met pannenkoeken eten bij het gelijknamige restaurant. Via een mooie route langs het oude stadje Grave, is de groep voldaan terug naar `s Hertogenbosch gereden.
Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.