Beschuit met muisjes voor Slingerbosch

Er zijn vier pluizige Domus-kuikens geboren op de woonzorglocatie Slingerbosch in Huizen. Even was het spannend hoeveel kuikens sterk genoeg zouden zijn om uit hun ei te kruipen, maar het is deze fotogenieke kuikens gelukt. Hiermee is Slingerbosch vier bewoners rijker en dus reden voor beschuit met muisjes. De nieuwe bewoners maken het gelukkig goed.

25 april 2019

De broedmachine van boer Henk-Jan 

Drie weken geleden begon het avontuur en werd de broedmachine van boer Henk-Jan uit Weesp gevuld met zestien eieren. Met een broedmachine kun je de juiste luchtvochtigheid en temperatuur afstellen om het broedproces van kippen na te bootsen. 21 dagen later was het dan zo ver, en prikten deze vier kuikens hun schillen stuk. Dit is een lastige klus voor de kleine en kwetsbare kippen, maar ze mogen absoluut geen hulp krijgen bij dit proces, om te voorkomen dat het zwakke kippen worden.

Knuffelkip
De eieren zijn van de zwart gezoomde Wyandotte krielkip, een van de bekendste kippenrassen in Nederland. Zwart gezoomd betekent dat kippen van dit ras een zwart gekleurde onderkant hebben. De Wyandotte krielkip staat bekend om het vriendelijke en rustige karakter en is daardoor uitermate geschikt voor de bewoners van Domus Magnus. Misschien kan er later zelfs nog met ze geknuffeld worden. Gezellig buiten, in de zon, met een kip op schoot. De bewoners van Slingerbosch zien het al helemaal voor zich. Maar nu gaan ze eerst nog even aansterken.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.