Alles is Kerst in Het Hendrickszhuys

Wat is december toch een bijzonder fijne maand voor velen. Veel gezelligheid samen met dierbaren, lekker eten en sfeervolle lichtjes en versiering. Het activiteitenaanbod was dan ook passend voor de bewoners in Het Hendrickszhuys. Coördinator Welzijn Alexandra neemt u mee met het reilen en zeilen op de Herengracht 412 in deze feestmaand.

27 december 2019

Doen de lichtjes het?

De voorbereidingen voor de feestmaand gaan van start wanneer er begin december wordt afgetrapt met het versieren van de locatieVrijwilligers, collega’s en familieleden zijn vandaag aanwezig om samen met de bewoners de kerstbomen in huis te versieren. Tijdens de koffie worden er mooie verhalen uitgewisseld over hoe men vroeger de kerstsfeer in huis aanbracht. Ondertussen zijn vanuit de berging de dozen met kerstversiering tevoorschijn gehaald en worden de kunstkerstbomen in elkaar gezet. Het is ieder jaar weer een spannend moment als de lichtjes worden getestDoen ze het nog wel?! Maar gelukkig gaan ze allemaal aanOndertussen wordt er meegezongen met Bing Crosby’s ‘White Christmas’ en andere kerstklassiekers. Aan het einde van de dag is de gehele locatie in kerstsfeer omgetoverd. Ook zijn de uitnodigingen voor het familiekerstdiner verstuurd en is het menu door de kok reeds samengesteld.

Jong en oud

Tijdens de wekelijkse afternoon-tea half december nemen twee familieleden van bewoners het initiatief om zelf kerstkaarten te maken samen met de bewoners. Terwijl een accordeonist de melodieën verzorgt op de achtergrond, zijn de bewoners ijverig met de kerstkaarten bezig‘s Middags krijgen zij versterking van hun kleinkinderen die na schooltijd vol enthousiasme een handje helpen bij het knutselen van de kerstkaartenIn de dagen die volgen worden vele activiteiten in kerstsfeer georganiseerd. We schilderen op goudpapier, kijken naar kerstfilms, zingen dagelijks kerstliederen, dansen op nostalgische kerstmuziek, maken kerststukjes, luisteren naar een prachtig klassiek concert en worden er vele herinneringen aan de kerstijd opgehaald.

Stoofpeertjes, prosecco en een dansvloer

Dan is het donderdag 19 december zover: het kerstdiner. Na de lunch wordt de locatie omgetoverd tot restaurant met lange tafels om het grote aantal gasten te kunnen ontvangen. Terwijl vanuit de keuken de traditionele stoofpeertjes hun heerlijke geur verspreiden door het huis, wordt er hard gewerkt. De tafels worden sfeervol gedekt met glimmende tafellopers en wit tafellinnen. Alles is op tijd klaar en om 17.00 uur worden de eerste gasten ontvangen met een heerlijk glas prosecco. Jazzy kerstnummers klinken door het huis en de eerste passen op de dansvloer worden gezet. De locatiemanager doet het openingswoord en vervolgens kan het diner beginnen. Waar de bewoners en hun dierbaren genieten van het heerlijke eten en de gezelligheid, genieten de medewerkers van de blije en tevreden gezichten van de gasten. Aan het einde van de avond volgen er lovende woorden en is iedereen dankbaar voor dit geslaagde kerstdiner. Een reactie van familieleden Vol trots kunnen we het jaar afronden en uitkijken naar de hoogtepunten van het nieuwe jaar. 

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.