Dominique Fernhout over haar functie als Kwaliteitsverpleegkundige Regio West

Kwaliteitsverpleegkundige Dominique Fernhout is samen met haar collega’s een spin in het web op het gebied van de kwaliteit van zorg en behandeling van onze bewoners. Ze doet haar werk met veel passie en heeft inmiddels al meer dan 17 jaar zorgervaring. Sinds juli is zij werkzaam als Kwaliteitsverpleegkundige binnen Domus Magnus, waar ze het uitstekend naar haar zin heeft.

Van Verzorgende IG naar Kwaliteitsverpleegkundige

Dominique is één van de vier Kwaliteitsverpleegkundigen binnen Domus Magnus. Ze woont samen met haar man, zoontje van 3 jaar, de hond Sherlock en de kat Dr. Watson in Bleiswijk. Dominique is 12 jaar geleden gestart als verzorgende IG (VIG) op locatie de Magistraat in Rotterdam Ze was toen al erg ambitieus en heeft tijdens haar loopbaan op de Magistraat haar Verpleegkundige diploma behaald. Ze wilde graag meer verantwoordelijkheid en keek daarom regelmatig mee met de Coördinator Zorg op de Magistraat. Dit motiveerde Dominique om zelf te gaan solliciteren voor de functie Coördinator Zorg in het Sint Jozefpaviljoen in Gouda. In 2019 maakte zij de overstap van Verpleegkundige naar Coördinator Zorg, zodat zij haar passie en kennis kon overdragen op anderen.

Vorig jaar is Dominique gestart met de HBO-V opleiding. Zij merkte dat ze bepaalde leerpunten niet kon toepassen in haar functie. Dit zorgde ervoor dat Dominique afgelopen juli de stap maakte naar de functie als Kwaliteitsverpleegkundige. Toen de vacature op de afdeling Kwaliteit vrijkwam, heb ik even getwijfeld, omdat ik net bij het Sint Jozefpaviljoen een stabiele basis had opgebouwd, maar de functie Kwaliteitsverpleegkundige was toch echt de functie die ik ambieerde. Ik besloot de stap dus te wagen en heb geen moment spijt gehad.”

Mooi vak

Samen met haar andere collega’s van de afdeling kwaliteit is zij nu verantwoordelijk voor het continu bewaken, ondersteunen en verbeteren van de kwaliteit van zorgverlening op locaties. Ze werkt intensief samen met de Locatiemanagers, Zorgcoördinatoren en het verzorgend personeel. “We willen elke dag met elkaar de uitdaging aangaan om te blijven leren in ons mooie vak om zo steeds weer de beste zorg te kunnen geven, die onze bewoners verdienen.”

Afwisselend werk

Dominique houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en verbeteren van het kwaliteitsbeleid op de locaties. Het is afwisselend werk, het ene moment zit je achter de laptop in een Teamvergadering en het volgende moment stap je in de auto onderweg naar een locatie voor bijvoorbeeld een  dossiercheck, interne audit, ondersteuning van EVV’ers, het adviseren van locatiemanagers en coördinatoren zorg. ”Naast haar huidige functie is zij sinds 2021 ook werkzaam in de PAR (Professioneel Adviesraad). De PAR levert beroepsinhoudelijke inbreng voor beleidsontwikkelingen, met als doel om de kwaliteit van zorg en beroepsuitoefening te waarborgen en te verbeteren. “Voorheen zat ik in de OR en ik vind het fijn om iets naast mijn functie erbij te doen.”

Leerzaam en ambitieus

“Ik ben als persoon erg zorgzaam en wil graag iedereen helpen. In mijn vorige rol als Zorgcoördinator was dat ook de bedoeling. Echter in mijn rol als Kwaliteitsverpleegkundige moet ik meer van bovenaf naar het werkproces kijken en de locatie begeleiden en adviseren. Hier probeer ik nu naartoe te werken en mijn collega’s ondersteunen mij hierbij. Dat ik hiervoor als Zorgcoördinator heb gewerkt op één van de locaties werkt bij mij in het voordeel. Ik weet exact hoe de processen op de werkvloer verlopen en kan daarom nog beter een adviserende- en ondersteunende rol bieden.”

Domus Magnus als werkgever

Dominique is zeer tevreden over Domus Magnus als werkgever. Op dit moment volgt zij dankzij haar werkgever een HBO-Verpleegkundige opleiding. Deze opleiding hoopt zij dit jaar af te ronden. “Domus Magnus is een fijne werkgever met een prettige sfeer op de werkvloer. Ze hebben mij  diverse opleidingen, cursussen en kansen aangeboden om te groeien als medewerker, maar ook als persoon.”

Wil je meer weten over werken bij Domus Magnus of een dagje meelopen? Bekijk hier alle actuele vacatures of schrijf je in voor een meeloopdag.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.