Themaweek Mode op Koetshuys Erica in stijl afgesloten

De bewoners van Koetshuys Erica konden onlangs meedoen met allerlei leuke en creatieve activiteiten tijdens de themaweek 'Mode'. Er vonden verschillende workshops plaats, zoals sieraden maken en hoeden versieren. Ook werd er aandacht besteed aan het thema in de muzikale activiteiten in deze week, zoals het concert van Kamerkoor Akkoord en een bespreking van mode in de muziek van de negentiende en twintigste eeuw.

14 december 2018

Mode was een dankbaar thema om eens onder de loep te nemen, want het speelt in ieders leven een rol. Of je nu jong of oud bent, de meesten van ons vinden het fijn om er verzorgd en goed gekleed uit te zien. Er zijn natuurlijk wel grote verschillen in smaak en gelukkig maar! Het zou een saaie boel worden wanneer we allemaal dezelfde stijl of kleur zouden dragen. Het was erg leuk om hier door middel van de verschillende activiteiten eens bij stil te staan.

De week begon met een creatieve workshop van specialist Marianne van Ewijk om zelf sieraden te maken. Er waren grote, kleurige kralen en een heleboel draad. Veel van de bewoners deden hieraan mee en hebben kettingen en armbanden gemaakt. Bewoners dragen vooral de kettingen graag, die worden nog geregeld om gedaan. In de loop van de week hebben de bewoners ook een aantal keer hoeden versierd. Sommige bewoners werkten iedere keer verder aan dezelfde hoed, anderen hebben telkens een nieuwe hoed versierd. Verder hebben de bewoners liederen over mode gezongen, er zijn verhalen voorgelezen die over mode gaan en er vonden interessante gesprekken over mode plaats. Het is mooi om te zien hoe iedereen een eigen opvatting, smaak en stijl heeft. Bij sommige bewoners is, of was, die bijvoorbeeld heel uitgesproken en bij anderen juist niet.

De themaweek werd feestelijk afgesloten met een presentatie van de zelfgemaakte sieraden en hoeden. Nadat de plankenkoorts was overwonnen, paradeerden bewoners én medewerkers van Koetshuys Erica trots over de catwalk. Er werd gelachen, geklapt en iedereen kon elkaars creaties in volle glorie bewonderen. Na afloop werd er gezellig geborreld en nagepraat over deze kleurrijke week.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.