ABN-AMRO Foundation kerstengel-actie voor bewoners van Het Hendrickszhuys

Op maandag 10 december zijn zes medewerkers van ABN-AMRO naar Het Hendrickszhuys in Amsterdam gekomen. Zij brachten een bezoek aan de bewoners, voor wat extra aandacht in deze donkere decembermaand. Samen hebben zij een kerstboompje opgetuigd en is er de tijd genomen om onder het genot van een kopje thee of koffie een praatje te maken.

11 december 2018

Kerstengelen tijdens de eenzame feestdagen
Stipt om kwart voor drie ’s middags stond het groepje ‘kerstengelen’ voor de deur bij Het Hendrickszhuys. Bij binnenkomst kregen de medewerkers van ABN-AMRO een korte rondleiding door de woonzorglocatie en waren zichtbaar onder de indruk. Daarna werd er kennisgemaakt met de bewoners, die één voor één van het eigen appartement werden opgehaald door de verzorgenden. Eerst werd er een kopje thee of koffie en kerstkransjes genuttigd. Ondertussen werd er aan de bewoners uitgelegd wat de bedoeling van deze middag was. Vervolgens begonnen zij met het versieren van de kerstbomen, die door de ABN-AMRO medewerkers waren meegebracht in de kerstengel-pakketten.

Versierde kerstbomen + ABN-AMRO medewerkers = gezelligheid
Al doende ontstond er al snel heel leuk contact tussen de bewoners en de medewerkers van ABN-AMRO. Er waren boeiende gesprekken, over overeenkomstige interesses en er werden een heleboel grapjes tussendoor gemaakt. Een bewoonster had veel plezier in het creatief bezig zijn met de kerstboomversiering. Ze liet aan een van de ABN-AMRO medewerkers weten dat ze al tachtig jaar bij deze bank komt en dat er heel aardige mensen werken. Een andere bewoonster zei gekscherend: ‘Ik ben blij met de ABN, maar de rente mag wel wat verhoogd worden!’ Weer een andere bewoonster was bij aanvang niet zo enthousiast over de activiteiten, maar stond na vijf minuten samen met een ABN-AMRO medewerker een mooi kerstboompje op te tuigen.

Het was echt gezellig en er heerste een vrolijke, opgetogen sfeer. Er is een mooie groepsfoto gemaakt, inclusief versierde bomen, en na afloop werden de kerstbomen gezamenlijk naar de appartementen van de bewoners gebracht. Ook de bewoners die niet bij deze activiteit aanwezig konden zijn, kregen een opgetuigde kerstboom op het appartement.

Kerstengel-actie ABN-AMRO Foundation
Al veertien jaar organiseert de ABN-AMRO Foundation dit soort kerstengel-acties voor ouderen in december. Veel ouderen zijn alleen en krijgen maar zelden bezoek. December voelt voor hen extra eenzaam, omdat iedereen de feestdagen met vrienden en familie doorbrengt. Om verlichting te brengen in het sociale isolement van deze ouderen wordt deze actie georganiseerd.
Verder zijn de kerstengel-pakketten ingepakt door gemotiveerde inpakmedewerkers met een beperking, bij de sociale werkvoorziening van PAUW Bedrijven. De tassen zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Ook het bedrijf dat de tassen aflevert, bezit het duurzame EEV-certificaat. Zo staan zij én wij garant voor Maatschappelijk Verantwoord en Betrokken Ondernemen.

Al met al was het een erg gezellige middag met de bewoners. Ook de medewerkers van ABN-AMRO genoten zichtbaar van de gesprekken en het versieren van de kerstbomen met de ouderen. Een klein moment van warmte en aandacht, dat bijzonder gewaardeerd wordt!

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.