Pasta, pretzels en paella voor de bewoners van De Sterreschans tijdens hun ‘reis door Europa’

De bewoners van woonzorglocatie De Sterreschans maakten een prachtige reis door Europa, in eigen huis! Vijf dagen lang "reisden" zij van het ene naar het andere land.

23 juli 2021

Pasta, pretzels en paella voor de bewoners van De Sterreschans tijdens hun ‘reis door Europa’

De bewoners van woonzorglocatie De Sterreschans reisden door Europa, in eigen huis! Vijf dagen lang “tourden” zij van het ene naar het andere land. De aftrap vond plaats in Italië. Denk je aan Italië, dan denk je aan de toren van Pisa, verse pasta typische Italiaanse koffie met Italiaanse likeur. Dat stond dus ook voor de eerste dag op het programma voor de bewoners.

Van Duitsland naar Spanje

De dag daarop gingen de bewoners naar Duitsland. In de ochtend deden zij de vermakelijke activiteit ‘bierpullen schuiven’. In de middag was er een feestje: een Duitse Schlager met echte bierpullen en pretzels. Woensdag was Spanje aan de beurt. De flamingo danseres zorgde voor de echte Spaanse sfeer in De Sterreschans. Daarna doken de bewoners in de Spaanse cultuur met een lezing over Spanje. Uiteraard proefden zij van typische Spaanse lekkernijen, tapas en paella.

Apfelstrudel en brie

Donderdag reisden de bewoners af naar Oostenrijk. Zij bewogen op en luisterden naar typische Oostenrijkse klassieke muziek. Daarna krijgen de bewoners een workshop Apfelstrudel maken. De reis werd afgesloten in Frankrijk; in de ochtend vond een jeu de boules toernooi plaats in de achtertuin en in de middag konden de bewoners ontspannen luisteren naar een concert met Franse chansons. Uiteraard onder het genot van een glaasje rode wijn en een stokbroodje met heerlijke Franse brie.

Voor herhaling vatbaar

Naast het welzijnsteam zat ook de keuken niet stil. Zij zorgden ervoor dat zowel tijdens de lunch als met het diner het menu volledig werd aangepast aan het land van die dag. Wat de bewoners er van vonden? ‘Dit is echt een fantastische week, dit moeten we vaker doen!’, aldus een bewoner.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u ongeveer zes keer per jaar onze nieuwsbrief ontvangen?
Vult u dan uw gegevens in.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandDomus Magnus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Direct Contact

Brochure

Rondleiding

Geef aan bij welke locatie u graag een rondleiding zou willen inplannen. Wij nemen contact met u op voor een afspraak.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stel een vraag

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht en wij nemen contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zorghotel informatie

Belafspraak

Plan hieronder een belafspraak in met onze relatiemanager.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.